Dramatisch eind van seizoen

25-05-2015

Roosendaal, 25 mei 2015. Het seizoen is voor RBC onverwacht in een drama geëindigd. De oranje witten begonnen met een 4-2 voorsprong aan de tweede wedstrijd tegen RCS, maar de Zeeuwse 3e klasser rechtte de rug en won na verlenging met 1-4. RBC werd daardoor uitgeschakeld in de nacompetitie en is volgend seizoen opnieuw veroordeeld tot de 4e klasse. Een flinke streep door de rekening van iedereen binnen de club.

RCS, dat niets meer te verliezen had en vrijuit kon spelen, nam naarmate de eerste helft vorderde steeds meer het initiatief. Toch was het RBC dat na een dik half uur op voorsprong kwam. Mike Alderson zette RBC op aangeven van Skender Memisi op 1-0. Met de voorsprong op zak leek RBC niets meer te kunnen gebeuren. RCS liet zich echter niet van de wijs brengen en een kleine tien minuten later kwamen de Zeeuwen op gelijke hoogte. Net voor rust werd RCS-trainer Michel Leonhart door scheidsrechter Hermus naar de tribune verbannen wegens commentaar op de leiding.

Net na rust brak er voor RBC een dramatisch eerste kwartier aan. Eerst kreeg RCS een penalty, die door Thierry Aarts in eerste instantie werd gestopt, maar waarvan de rebound toch werd binnengewerkt. Acht minuten later zette oud RBC-speler Mervin Niemantsverdriet RCS op 1-3. Daarmee was de voorsprong van RBC uit de eerste wedstrijd weggepoetst. Daarna begon RBC beter te spelen en kreeg het meer mogelijkheden, maar ook RCS behield de kansen op een goal met een schot op de kruising vlak voor tijd. Met een eindstand van 1-3 was een verlenging noodzakelijk.

Halverwege de eerste verlenging kwam RCS uit een vrije trap op 1-4. Om het seizoen alsnog te redden ging RBC nog nadrukkelijker op jacht naar een goal en nam steeds meer risico's. Scheidsrechter Hermus gaf in het strijdtumult nog een tweede gele kaart, dus rood, aan Nicky van Merrienboer van RCS en stuurde ook RBC-trainer Erwin van der Woerdt naar de tribune (zie foto boven). Vlak voor het eindsignaal was Mike Alderson nog bij een treffer, maar via de RCS-keeper belandde zijn inzet op de lat (zie foto onder).

Met het eindsignaal van scheidsrechter Hermus kwam er voor RBC na 120 minuten een teleurstellend eind aan het seizoen 2014-2015. Foto: Arthur Verbraak.

RBC - RCS 1-4 (1-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Gino Pieter, Danny Mathijssen, Roy van Oeveren, Nicky Vromans; Skender Memisi (Giovanni Verduijn), Lars de Voogd, Remko van der Kruyssen; Mike Alderson, Mo Boulahyan (Andrej Numanovic) en Mo el Moussaoui (Redouan el Allaoui).

Scoreverloop: 33. Mike Alderson 1-0, 41. Nicky van Merrienboer 1-1, 50. Yordi Nijland 1-2, 58. Mervin Niemantsverdriet 1-3, 97. Darren Joosse 1-4.

Scheidsrechter: M.J.C. Hermus.