Versterking van RBC gaat door

26-05-2015

 

Roosendaal, 26 mei 2015. De versterking van RBC voor volgend seizoen gaat door. Naast Tim Eggly komen er volgend seizoen nog twee aanwinsten van TVC Breda: Danny Verstijlen en Papito Puriël.

Danny Verstijlen (foto links) begon zijn voetballoopbaan bij het inmiddels ter ziele gegane FC De Geeren en stapte na de opheffing van die club over naar TVC Breda. Daar speelt de 29-jarige aanvoerder en rots in de branding inmiddels al elf jaar. "Maar ik was nu echt toe aan een nieuwe uitdaging", aldus de verdediger. "Die heb ik gevonden bij RBC. De club wil zo snel mogelijk uit de 4e klasse. Daaruit komt de wil om te winnen naar voren en dat past bij mij. Ik speel namelijk altijd om te winnen, daar moet echt alles voor wijken." Voetbalkenners omschrijven Verstijlen als een krachtige verdediger, die hard is voor zichzelf en tegenstander en nooit over zich heen laat lopen.

Papito Puriël (foto rechts) begon met voetballen bij VV Breda. De pijlsnelle rechtsbuiten speelde daarna bij verschillende clubs en belandde in de B-junioren bij Boeimeer. Daar trok hij de aandacht van RBC en zou hij de overstap naar de oranje witten maken, maar het faillissement gooide roet in het eten. In plaats daarvan ging Puriël in de 3e klasse aan de slag bij Boeimeer en daarna TVC Breda. "Ik vind het mooi dat ik alsnog bij RBC mag komen spelen. De club wil omhoog en ik heb er ontzettend veel zin in om daar aan mee te helpen." Puriël (22) is naast de rechtsbuitenpositie ook inzetbaar in het centrum en op links.