RBC U13 kampioen

02-05-2015

 

Tilburg, 2 mei 2015. RBC U13 is vandaag kampioen geworden van de 2e divisie C. Door bij Willem II VA D2 met 0-1 te winnen, werden de jongens van trainer Dogan Kocabaspinar onbereikbaar voor concurrent Nuenen D1.

Met twee punten voorsprong op Nuenen D1 werd om 10:00 uur afgetrapt in Tilburg. Vier minuten voor tijd werd het enige doelpunt van de wedstrijd gescoord door Dominique Polvorosa. Kort daarna barstte het kampioensfeest los. RBC speelde 22 wedstrijden waarvan het er 17 won, 3 keer gelijk speelde en 2 wedstrijden verloor. De doelcijfers: 51 – 13. Het elftal is nog in de race voor de beker; de halve finale wordt binnenkort gespeeld tegen TSC. Op de foto vieren Ayman Abidi, Sven Broekman, Terence van der Gijze, Cisco Groenewegen, Ihab el Hamdaoui, Geovanni Leander, Bas Moelands, Walid el Moussaoui, Milan Oostenrijk, Jelte Pal, Samir Sanchez Perez, Floran Sloof, Sem Terlouw, Mohammed Idrissi, Hafid Jahaoui en Dominique Polvorosa de behaalde titel met de kampioensschaal. De trotse begeleiding: Dogan Kocabaspinar, tutor Edwin Spitters, teammanager Francois Moelands en assistent scheidsrechter Rochdi Abidi. Daarna vond in het supporterscafé van RBC de huldiging plaats, waarbij de spelers en de begeleiding een medaille werd overhandigd door de voorzitter van de supportersvereniging. Namens de ouders ontving elke speler een mooie standaard. Na een korte toespraak door de voorzitter konden de hongerige magen gestild worden met een lekkere maaltijd. Niet op deze foto: Youp Heeffer (was op de terugweg van vakantie en kwam precies op tijd voor de huldiging in het supporterscafé) en Riyad Khidar en zijn vader assistent scheidsrechter Hisham Khidar (ook wegens vakantie).

Vanwege een versterkte degradatieregeling in de 1e divisie (het aantal divisies gaat van 3 naar 2) promoveert het hoogst spelende jeugdteam van RBC, ondanks het kampioenschap, echter niet naar de 1e divisie.

RBC feliciteert spelers en staf van U13 met het behaalde kampioenschap. Proficiat! Foto: Arthur Verbraak.