RBC baalt nog steeds van puntverlies

18-04-2015

 

Roosendaal, 17 april 2015. Aanstaande zondag speelt RBC in het Herstaco Stadion tegen Noordhoek. Met nog vier wedstrijden te gaan, heeft RBC inmiddels een achterstand van 9 punten op koploper Steenbergen.

Afgelopen zondag verloor RBC 2 punten door 0-0 gelijk te spelen tegen Nieuw Borgvliet. Trainer-coach Erwin van der Woerdt blikt uitgebreid terug op dat teleurstellende resultaat: "Als we iets niet kunnen gebruiken in deze fase van de competitie is het wel onrust binnen de groep. Onrust die ontstaat doordat we gelijkspelen tegen de nummer laatst van onze competitie. Onrust die ontstaat door frustratie. Het lukte niet om te scoren, we hadden namelijk toch vijf goede kansen in de eerste helft, de eerste zelfs al na 20 seconden. Vijf kansen, ondanks dat we niet goed speelden. Het lukte niet om te combineren, het lukte niet om een voorzet op maat af te leveren. Het lukte niet om iets extra’s te forceren. Het lukte niet ons normale niveau te halen. Wanneer er twee spelers hun dag niet hebben, zal het nog wel lukken, maar nu waren we allemaal niet goed genoeg. En ja, daar balen wij met zijn allen van. En met allen bedoel ik dan spelers en staf. We hebben namelijk maar één doel en dat is promoveren! En dat kan nog steeds, ook al is het kampioenschap bijna vergeven. Maar dan hebben we nog altijd de nacompetitie. Daar moet het dan gaan gebeuren. Natuurlijk kan Steenbergen nog vier wedstrijden verliezen, maar die hebben heel het jaar al zo weinig laten liggen, dat zullen ze de komende weken niet ineens wel gaan doen. Uiteindelijk is het positief dat deze frustratie ontstaat, want dat tekent de mentaliteit, maar die scherpte hadden we beter aan het begin van de wedstrijd kunnen hebben."

Van der Woerdt heeft zich deze week wel geërgerd aan de onrust die is ontstaan en door mensen van buitenaf wordt gecreëerd: " Mensen die geen deel uitmaken van onze groep en alles zomaar denken te mogen roepen en schrijven in deze multimedia tijd. Mensen die niet van de hoed en de rand weten en gewoon totale nonsens spuien. Deze mensen hebben niet het besef dat zij onze club RBC schaden. Maar wij als spelers en staf laten ons niet afleiden door deze onzin verhalen en gaan als groep volledig voor onze missie en dat is promotie."

Vooruitlopend op de nacompetitie hoopt Van der Woerdt dat de geblesseerden Mo el Moussaoui (kuitbeen breuk), Nicky Vromans (igebroken middenvoetsbeentje en donderdag uit het gips gegaan), Remko van der Kruyssen (inmiddels ook uit het gips) en Mitch Klijn (hamstring) weer fit zijn, maar dat is natuurlijk maar afwachten. Tot die tijd moet RBC in een goede flow komen om positief de nacompetitie in te gaan. Geen blessures oplopen en geen onnodige kaarten. Zondag mist RBC naast de geblesseerden ook de geschorste Roy van Oeveren. De selectie zal worden aangevuld met jongens van U17.

Tegenstander Noordhoek werd in de uitwedstrijd in de blessuretijd met 0-1 verslagen. Op dit moment is Noordhoek nog in de race voor de derde periode.

De aftrap in het Herstaco Stadion is om 14.30 uur. Scheidsrechter is de heer Munani.