RBC U15 kampioen

11-04-2015

 

Roosendaal, 11 april 2015. Het zat er al weken aan te komen, maar vandaag werd het pleit definitief beslecht. RBC U15 versloeg JVOZ C2 met 7-0 en pakte daardoor de titel in de 3e divisie D met 11 punten voorsprong op Barendrecht C1. Gisteren, tijdens het Sportgala, pakte het team nog naast de titel Sportploeg van het jaar, maar vandaag was het wel de sterkste. Tot nu toe werden 23 competitiewedstrijden gespeeld. Op twee na werden alle duels gewonnen, hetgeen resulteert in een pntentotaal van 67 met de doelcijfers 111-11.

Net zoals vorig seizoen, toen RBC U15 ook kampioen werd in de 3e divisie, zal de ploeg van trainer Danny Mathijssen wederom niet promoveren. Op verzoek van RBC werd het door de KNVB toegestaan dat U15 op een hoger niveau werd ingedeeld dan de voorgeschreven Hoofdklasse. Voorwaarde daarvoor was echter wel dat U15 geen aanspraak mocht maken op promotie.

RBC U15 stak dit seizoen dus weer met kop en schouders uit boven de rest. Ook in oefenwedstrijden tegen jeugdteams van BVO's behaalde de ploeg goede resultaten. Tegen NAC Breda C1 werd met 0-1 gewonnen en PSV O14 werd met 0-4 verslagen. Daarnaast zijn de oranje witten ook nog in de race voor twee andere prijzen: de districtsbeker en de Omroep Brabant Cup. Kortom, de zegereeks van RBC U15 is nog niet ten einde.

Op de foto zien we spelers en begeleiders met de kampioensschaal. Bij de huldiging van het team in het supporterscafé ontving elke speler een medaille namens de supportersvereniging en een kampioensstandaard. Na een heerlijk buffet volgde een gezellig kampioensfeest. Foto: Arthur Verbraak.