Terugkeer naar Sportpark Vierhoeven nabij

01-04-2015

 

Roosendaal, 1 april 2015. Een terugkeer van RBC naar Sportpark Vierhoeven komt steeds dichterbij. Het bestuur van RBC heeft daartoe inmiddels constructieve gesprekken gevoerd met de gemeente, Aleco Sports Vision en BSC. Het is de bedoeling dat RBC met ingang van komend seizoen de beschikking krijgt over een grasveld met verlichting en gedeeltelijk gebruik gaat maken van het kunstgrasveld.

Door de toenemende groei van het ledenaantal was RBC al enige tijd op zoek naar uitbreiding van haar veldcapaciteit in Roosendaal. RBC is dan ook bijzonder verheugd over een terugkeer naar Sportpark Vierhoeven. Secretaris Paul Kuipers: "We hebben wethouder Theunis kunnen overtuigen van de noodzaak voor uitbreiding van onze veldcapaciteit in de stad. En hoewel de gemeente geen topsport beleid voert, staat wethouder Theunis zeer positief tegenover clubs die kwaliteit nastreven. Wij passen volgens hem dan ook prima op Klein Papendal, zoals de wethouder het nieuwe gedeelte van Vierhoeven noemt. Met het Herstaco Stadion en Sportpark Vierhoeven is RBC klaar voor de toekomst en voor de grote sprong voorwaarts."

Tot nu toe kon RBC in noodgevallen altijd terecht bij Rimboe in Wouwse Plantage, maar met name ouders van jeugdspelers gaven steeds meer aan de afstand bezwaarlijk te vinden. RBC blijft echter nog steeds enorm dankbaar voor de steun die het van Rimboe heeft gehad, met name direct na de herstart. Als Rimboe toen niet bereid was geweest om RBC gebruik te laten maken van haar knusse sportpark, had RBC niet eens meer bestaan. De banden met Rimboe blijven daarom dan ook zeer hecht.

Sportpark Vierhoeven moet uiteindelijk een regionaal topsport- en trainingscentrum worden. De gemeente trekt voor de uitbreiding van Vierhoeven ruim 2,6 miljoen euro uit. Er zal een atletiekbaan worden aangelegd en er worden een turnhal en een korfbal accommodatie gebouwd. Het kunstgrasveld wordt vernieuwd. Morgenmiddag zijn er festiviteiten rond het slaan van de eerste paal voor 'Klein Papendal'. Hierbij zal een delegatie van het RBC-bestuur aanwezig zijn.

RBC speelde in het verleden al eerder op Sportpark Vierhoeven. Na het vertrek van Stadion De Luiten nam RBC daar op 15 juli 2000 een nieuw trainings- en opleidingscentrum in gebruik. In 2009 verkocht RBC haar accommodatie aan de gemeente, die de ruimte nodig had om het ruimtegebrek op Sportpark Hulsdonk op te vangen.