RBC wil revanche op ODIO

20-03-2015

 

 

Roosendaal, 20 maart 2015. Morgenavond speelt RBC weer een ouderwetse lichtwedstrijd in het Herstaco Stadion. Tegenstander is dan het Ossendrechtse ODIO.

Voorafgaand aan de wedstrijd zullen spelers en staf gehuldigd worden vanwege de vorige week zondag behaalde tweede periodetitel. "Het was een hele belangrijke overwinning vorige week tegen Grenswachters", aldus trainer-coach Erwin van der Woerdt. "Een overwinning die ons de tweede periode heeft bezorgd. Dit is niet uitgebreid gevierd, mede door de teleurstelling van het missen van de eerste periode, maar zeker ook door het onnodige puntverlies tegen WVV '67 en het lelijke verlies tegen NSV, waardoor het zicht op de titel verder uit zicht raakte. We begonnen hartstikke goed en scoorden al in de tweede minuut. Nog mooier was het dat we juist het voorzetten van de zijkant hadden getraind die donderdag. Met wat meer precisie hadden we in de vierde en zesde minuut identieke goals kunnen maken. Verdedigend hebben we helemaal niks weggegeven, geconcentreerd gespeeld vanuit de taak. Aanvallend was het na de opening lastig, maar toch creëerden we nog een fiks aantal kansen. Een zeer terechte overwinning en een zeer belangrijke periodetitel voor de toekomst van RBC."

Om de druk op koploper Steenbergen te houden, moet er wel van ODIO worden gewonnen. "Tegen ODIO hebben we nog wat goed te maken", aldus Van der Woerdt. "We schoten daar vier keer op de paal en lat en konden niet tot scoren komen. Het missen van de eerste periodetitel was een fikse domper daar. We gaan ons daarvoor revancheren, thuis, met de stadionlampen aan en ons vertrouwde kunstgras." Helaas moet RBC Mo el Moussaoui missen door een vierde gele kaart en natuurlijk Nicky Vromans vanwege een gebroken middenvoetsbeentje. Mo Boulahyan heeft weer voorzichtig met de groep meegetraind, Skender Memisi mag weer spelen en Mitch Klijn, die vorige week ziek was, heeft ook weer getraind. De selectie van RBC komt langzaamaan weer op sterkte.

De opdracht van Van der Woerdt aan de spelers is duidelijk: "Eerst zaterdag zelf aan de bak en een goed resultaat neerzetten en dan zondag in afwachting van Steenbergen - SC Gastel."

Scheidsrechter morgenavond is de heer Van der Heijden. Aanvang van de wedstrijd is 19.30 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd speelt RBC U12 een voorwedstrijd tegen Kogelvangers D1. Deze wedstrijd begint om 17.30 uur.

Tickets voor de wedstrijd kosten € 3. SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang.