Uitbreiding voetbalopleiding met U19

17-03-2015

 

Roosendaal, 17 maart 2015. De voetbalopleiding van RBC wordt volgend seizoen uitgebreid met een U19 (A1), waardoor de voetbalopleiding zo goed als volledig wordt. De huidige U15 en U17 spelers stromen door naar U17 of naar U19, als zij het perspectief hebben om te kunnen blijven.

Door de technische commissie en het bestuur is de afgelopen weken gesproken en onderzocht wat het best haalbare plan is voor het nieuwe seizoen ten aanzien van de uitbreiding van de voetbalopleiding. Binnen de huidige selecties zijn zij van mening dat jongens vroeger doorgestuurd kunnen worden naar een hogere leeftijdscategorie. Dit om de spelers die weerstand te bieden waardoor hun ontwikkeling versneld kan gaan verlopen. Zij moeten in staat zijn vanwege hun voetbaltechnische en tactische kwaliteiten zodanig te presteren, dat zij het niveau van Hoofdklasse voldoende aankunnen. RBC wil namelijk af van het buiten mededinging meedoen in de 3e divisie, waardoor promotie niet mogelijk is. Door voor U15 en U17 nu bewust te kiezen voor de Hoofdklasse, gaan we 'voor het echie' mee doen en kunnen we van hieruit verder gaan bouwen.

Voor U19 is nog plaats voor versterking van buitenaf. Deze moet wel een meerwaarde voor dit team zijn, maar sterker nog, waar vertrouwen in is dat deze een goede toekomst heeft binnen RBC. Tevens wordt hierdoor de zo verlangde doorstroming vanuit de voetbalopleiding naar het eerste elftal op gang gebracht.

Vanaf U15 wordt de zogenaamde flessenhals steeds smaller. Er komt namelijk geen U16. Dat betekent dat de selectiecriteria om door te stromen binnen U17 en U19 vanaf het seizoen 2016 – 2017 steeds strenger zullen worden.

Spelers (ouders) moeten weten dat zij aan bepaalde kwaliteiten moeten voldoen om deze teams te bereiken. Voordat spelers kiezen voor RBC, zal dit duidelijk gemaakt moeten worden, zodat er later geen onverwachte teleurstellingen zijn.

RBC heeft het vertrouwen in de begeleiding van U19 en U17 en is van mening dat zij de jongens, die in deze teams komen te spelen, uitstekend kunnen ontwikkelen. Op zeer korte termijn hoopt RBC de namen van de trainers van de voetbalopleiding voor het seizoen 2015 – 2016 te kunnen presenteren.