RBC periodekampioen

15-03-2015

Putte, 15 maart 2015. Door een 0-1 overwinning op Grenswachters pakte RBC vandaag de tweede periodetitel. In november moest RBC de eerste periodetitel nog aan Steenbergen laten, doordat de oranje witten toen niet verder kwam dan een gelijkspel tegen ODIO. Vandaag pakte de ploeg van trainer-coach Erwin van der Woerdt wel het ticket voor de nacompetitie.

RBC had tegen Grenswachters een droomstart. In de tweede minuut kopte Mo el Moussaoui een voorzet van Redouan el Allaoui tegen de touwen. Hierdoor moest Grenswachters, dat zelf ook nog een kans had op de periodetitel, de verdedigende stellingen sowieso verlaten. Dat liet RBC in eerste instantie echter niet toe, maar ondanks wederom een goede kans voor Mo el Moussaoui kon het de voorsprong niet vergroten. In de loop van de eerste helft kon Grenswachters zich wat aan de greep van RBC ontworstelen, maar echt gevaarlijk werden de Puttenaren niet.

Vrij vroeg in de tweede helft lag de wedstrijd vrij lang stil doordat scheidsrechter Smits een bal vol in het gelaat kreeg (zie foto). Smits kon gelukkig wel verder. Na de hervatting kregen Mike Alderson en Mo el Moussaoui goede doelkansen, maar scoorden niet. Daardoor mocht Grenswachters blijven hopen op de gelijkmaker. Zover liet RBC het echter niet komen en sleepte het de terechte overwinning over de streep en stelde het de tweede periodetitel veilig. (Foto's: Arthur Verbraak)

Grenswachters - RBC 0-1 (0-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Danny Mathijssen, Gino Pieter, Roy van Oeveren; Remko van der Kruyssen, Lars de Voogd, Redouan el Allaoui (Sebastian Verhulst); Mike Alderson, Mo el Moussaoui en Andrej Numanovic (Siebe Pal).

Scoreverloop: 2' Mo el Moussaoui 0-1.

Scheidsrechter: A. Smits