Pilot samenwerking Aleco Sport Visions en RBC

02-03-2015

 

     

 

Roosendaal, 2 maart 2015. Vandaag start een pilot samenwerking tussen Aleco Sport Visions en RBC.

RBC wil een kwalitatieve impuls gaan uitproberen, door een samenwerkingsverband te onderzoeken met Aleco Sport Visions op  Vierhoeven. Het U14 team zal een aantal weken begeleid gaan worden tijdens deze specifieke trainingen.                                                                                                                                     

Aleco Sport Visions traint volgens het programma  Athletic Soccer Performance Program. Dit is een afgeleide van het Athletic Skills model waarin zij zijn opgeleid door Rene Wormhout, grondlegger van de ontwikkeling van jonge Ajax spelers. Rene Wormhout is op dit moment verantwoordelijk voor de fysieke en conditionele status van het Nederlands elftal. Het hele programma is gericht op de leeftijd en de groeifase waarin een speler zit; er wordt rekening gehouden met de motorische en fysieke mogelijkheden. Er wordt vooral aandacht besteed aan een allround ontwikkeling van een voetbalspeler. We gaan er hier van uit dat jonge sporters worden getraind van veelzijdige bewegers naar atleten om vervolgens te gaan specialiseren naar een topspeler. Er wordt dan ook veel aandacht besteed aan de kwaliteit van bewegen, lopen, keren, springen en wenden en dit gecombineerd met de fysieke en coördinatie elementen om uit te groeien naar een volwaardig veelzijdige voetballer. Hierin wordt het medische segment niet overgeslagen en waar mogelijk onvolkomenheden binnen uiteenlopende groeifases vroegtijdig worden ontdekt, wordt hier middels gerichte (voetbal)specifieke trainingen aandacht aan besteed.                                                                                          

Ouders en spelers worden om 17.30 uur verwacht, alwaar de spelers zich in de oude kleedkamer van RBC 1 kunnen gaan omkleden. Deze eerste bijeenkomst is ook bedoeld voor de ouders om uitleg te krijgen van de Aleco specialisten.