Publiek in de rij voor topper in 4B

28-02-2015

Roosendaal, 28 februuari 2015. De wedstrijd tussen RBC en SC Gastel leverde een voorlopig seizoenrecord op. Voor de topper in de 4e klasse B kwamen er 553 toeschouwers naar het Herstaco Stadion en vormde zich vooraf een lange rij voor de kassa (zie foto).

Het publiek kwam in ieder geval aan zijn trekken. Beide ploegen voetbalden voor de overwinning en hoewel de wedstrijd kwalitatief niet altijd even goed was, vergoedde de spanning veel.

RBC was er alles aan gelegen om, na het teleurstellende gelijkspel van vorige week, de drie punten in eigen huis te houden en begon furieus. Dat leverde in de derde minuut al een voorsprong op door een goal van topscorer Mike Alderson. De RBC-supporters gingen er eens goed voor zitten, maar na zo'n tien minuten ebde de aanvalsdrift van de oranje witten langzaam weg en nam SC Gastel het heft in handen. Dat resulteerde in de 25e minuut in de gelijkmaker door Bart Vermunt, die na een mooie solo actie doel trof.

In de tweede helft kwam RBC weer flitsend uit de startblokken, maar dat leverde deze keer geen goals op. In het verloop van de tweede helft kon SC Gastel zich aan de druk van RBC ontworstelen en ging de strijd weer gelijk op. Toch was het RBC dat uiteindelijk de winnende goal maakte. Ruim tien minuten voor het eindsignaal zette de mee opgekomen Gino Pieter het Herstaco Stadion in extase door de 2-1 achter de Gastelse doelman te koppen (zie foto). SC Gastel perste er nog een slotoffensief uit, maar mede door een katachtige reflex van Thierry Aarts bleven de punten in Roosendaal.

Door de overwinning van RBC staat SC Gastel inmiddels op negen punten achterstand en lijkt de strijd om het kampioenschap definitief tussen Steenbergen en RBC te zullen worden gaan beslecht. Volgende week zondag speelt RBC in Nispen tegen buurman NSV. (Foto's: Arthur Verbraak)

RBC - SC Gastel 2-1 (1-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Gino Pieter, Danny Mathijssen, Roy van Oeveren, Nicky Vromans; Remko van der Kruyssen, Lars de Voogd (Jordy van Dongen), Mo el Moussaoui (Giovanni Verduijn); Mike Alderson, Andrej Numanovic (Mitch Klijn) en Redouan el Allaoui.

Scoreverloop: 3. Mike Alderson 1-0; 25. Bart Vermunt 1-1; 78. Gino Pieter 2-1.

Scheidsrechter: C.J.M. Dirkx.