Eindelijk weer een avondje RBC

27-02-2015

 

Roosendaal, 27 februari 2015. Morgenavond gaat eindelijk de stadionverlichting van het Herstaco Stadion weer eens aan. RBC ontvangt dan buurtgenoot SC Gastel, de nummer 3. De laatste keer dat beide ploegen in Roosendaal tegen elkaar speelden was in het seizoen 1972-1973 in de 1e klasse. Op De Luiten won RBC destijds met 2-1 (zie foto).

Na het gelijkspel vorige week tegen WVV '67 zou trainer-coach Erwin van der Woerdt tekenen voor een zelfde resultaat als ruim 40 jaar geleden: "We hebben hele dure punten laten liggen vorige week. Als je zoveel sterker bent dan de tegenstander en zoveel kansen creëert, dan moet je gewoon winnen met zes doelpunten verschil. Maar het zat er niet in afgelopen zondag, de bal wilde er niet in. En ja, dat kan je dus het kampioenschap kosten, want je hebt het niet meer in eigen hand." Heeft Van der Woerdt geen spijt van zijn uitspraak?: "Nee, onze spelers raken door deze uitspraak echt niet minder gemotiveerd. Stuk voor stuk waren ze ziek en zwaar teleurgesteld van deze nederlaag, want zo voelde het gelijke spel. Dan probeer je de knop om te zetten omdat er wederom een belangrijke wedstrijd aan komt. We moeten de druk op Steenbergen blijven opvoeren en moeten dus elke wedstrijd winnen. Want wint Steenbergen zijn inhaalwedstrijd dan kom je op vier punten achterstand. Helaas gooien verschillende omstandigheden deze week dan weer roet in het eten: school, werk, ziekte, en dan heb je ineens een kleine groep om te trainen. Donderdag hebben er spelers van U17 meegetraind en hadden we sinds lange tijd weer eens een lekkere grote groep om te trainen. Mooi om te zien dat er talent aan komt en het enthousiasme spatte er bij iedereen vanaf."

Van der Woerdt kijkt uit naar morgenavond: "Morgen spelen we de derby tegen SC Gastel. Uit was het pure reclame voor het amateurvoetbal en ik verwacht ook morgen weer een grote opkomst van publiek voor een avondje RBC. SC Gastel is een van de weinige ploegen die ook wilde voetballen en het was een wedstrijd waar alles in zat: strijd, goed voetbal, veel publiek en zes goals. Ik hoop dat SC Gastel met dezelfde spelopvatting naar ons toekomt en we er weer een aantrekkelijke wedstrijd van kunnen maken."

Bij RBC keert Roy van Oeveren weer terug van een schorsing, Mo Boulahyan en Mike Schalk zijn nog geblesseerd, Skender Memisi is nog geschorst.

Scheidsrechter morgenavond is de heer Dirkx. De aftrap in het Herstaco Stadion is om 19.30 uur. Tickets voor de wedstrijd kosten € 3. SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang.

Voorafgaand aan de wedstrijd speelt RBC U10 om 17.45 uur een voorwedstrijd tegen Halsteren E1. Na de wedstrijd is er in het supporterscafé gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje, waar een DJ zal zorgen voor een knallend feest.