Dubbele cijfers voor RBC U15

21-02-2015

Rosmalen, 21 februari 2015. RBC U15 trad sinds lange tijd weer eens aan voor een competitiewedstrijd. Tegenstander was OJC Rosmalen C1. Er werd een overwinning met dubbele cijfers geboekt. Een verslag van Hans van der Velden:

Eindelijk weer eens voor "’t eggie" spelen, dat was inmiddels lang geleden. Bij OJC staat er een andere trainer aan het bewind en na 2 eerdere afbraakwedstrijden probeerde OJC nu echt te voetballen. Na een wat weifelend begin begon RBC langzaamaan de overhand te krijgen en de 1e kansen werden dan ook snel gecreëerd.
Uiteindelijk was er een mooi afstandsschot van Jesse welke werd losgelaten door de keeper, waar Feiko het alertst op reageerde, 0-1. OJC kwam nu helemaal niet meer onder de druk van RBC uit en na weer een paar kansjes was het Jesse die nu onhoudbaar de bal binnen schoot, 0-2. Het publiek was nog niet klaar met juichen en daar was een mooie steekbal op David van Feiko en het was 0-3. RBC was heer en meester en een fantastische combinatie over links tussen Yorik, Darif en uiteindelijk Aaron werd het voor de rust nog 0-4.

De 2e helft werd bijna kompleet op de helft van OJC gespeeld. RBC pakte de tegenstander bij de strot en liet niet meer los. Er werden tal van kansen gecreëerd en via 4 x Ali, 1 x David en 1 x Darif werd de score uiteindelijk 0-10. Dat was een terechte weerspiegeling van de wedstrijd. Daarnaast alle respect voor onze keeper Rick, die heel de wedstrijd in een korte broek welgeteld 1 bal heeft gehad.