RBC heeft sterkste verdediging van Zuid 1

08-02-2015

 

Roosendaal, 8 februari 2015. En opnieuw hield RBC vandaag de nul. RBC heeft daarmee op dit moment de sterkste verdediging van het district Zuid 1.

HSC '28 werd vandaag met 4-0 verslagen. Het aantal tegendoelpunten bleef daarmee beperkt tot zes goals, waardoor RBC-keeper Thierry Aarts dit seizoen tot nu toe het minst aantal keren de bal uit het net moest halen. Valkenswaard, dat uitkomt in de 4e klasse H, heeft ook zes tegengoals moeten incasseren, maar speelde wel twee wedstrijden minder. Vlijmense Boys uit de 4e klasse E heeft zeven tegentreffers.

Verdedigen is dus wel degelijk een kunst. En ondanks dat HSC '28 bijna de gehele wedstrijd met tien man RBC stond op te wachten, moest HSC '28-keeper Sonny de Bont toch vier maal de gang naar het net maken. En dat had weer alles te maken met het uitstekende spel wat de oranje witten op de mat legden.

Lang leek HSC '28 succes te hebben met het optrekken van een betonnen muur, waarbij de roodzwarten gokten op succes met lange ballen op spits Niels Huijps. RBC 's centrale verdedigingsduo Gino Pieter en Roy van Oeveren neutraliseerden echter al zijn pogingen. De ploeg van trainer-coach Erwin van der Woerdt daarentegen creëerde gedurende de gehele eerste helft genoeg dotten van kansen, maar toch duurde het tot de 41e minuut voordat het een bres in de Heerlese defensie wist te slaan. Mike Alderson werkte een voorzet vanaf rechts binnen, waardoor RBC met een 1-0 voorsprong de catacomben opzocht.

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. HSC '28 metselde opnieuw een muur voor het eigen doel, RBC viel aan. Na een dik kwartier viel de beslissing nadat Mike Alderson na een prachtige aanval met een schitterende goal de 2-0 wist aan te tekenen (zie foto). Even later mocht Remko van der Kruyssen van de uitstekend leidende scheidsrechter Imazouine RBC vanaf de 11 meterstip naar een 3-0 voorsprong schieten. HSC '28-trainer Rien Luijsterburg stuurde daarna nog twee extra aanvallers naar het front, maar dat mocht niet meer baten. Mo el Moussaoui bracht uiteindelijk de 4-0 eindstand op het bord met een fantastische goal in de korte hoek na een prima passeeractie langs de achterlijn. Enig minpuntje in de wedstrijd was de vierde gele kaart voor Roy van Oeveren, waardoor hij de eerstvolgende wedstrijd geschorst is.

Door de afgelaste wedstrijden van Steenbergen en Grenswachters pakte RBC de koppositie, zowel in de totaalstand als in de tweede periode. Beide ploegen hebben weliswaar een wedstrijd minder gespeeld, maar RBC heeft hen nu wel de druk van het moeten winnen opgelegd.

Volgende week is er vanwege carnaval geen competitievoetbal. De week daarna gaan de oranje witten op bezoek bij WVV '67. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - HSC '28 4-0 (1-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts, Nicky Vromans (Jordy van Dongen), Gino Pieter, Roy van Oeveren, Mike Schalk; Mo el Moussaoui, Danny Mathijssen (Redouan el Allaoui), Lars de Voogd; Mike Alderson, Andrej Numanovic (Mitch Klijn), Remko van der Kruyssen.

Scoreverloop: 41. Mike Alderson 1-0, 62. Mike Alderson 2-0, 69. Remko van der Kruyssen (penalty) 3-0, 73. Mo el Moussaoui 4-0.

Scheidsrechter: S. Imazouine

Aantal toeschouwers: 156