RBC U15 wint oefenwedstrijd tegen Halsteren C1

19-01-2015

Roosendaal, 19 januari 2015. RBC U15 won een oefenwedstrijd tegen Halsteren C1 met 5-0. Een verslag van Johan Sebregts:

Na een mindere wedstrijd tegen Spijkenisse C1 kon RBC U15 zich al snel revancheren en wel tegen de nummer 1 van de Hoofdklasse F, Halsteren C1. Halsteren C1 is een bekende tegenstander want in het onlangs gespeelde toernooi van Halsteren wist RBC met 0-1 te winnen van het team van trainer Jordy van Nassau.

Dat Halsteren zich niet vooraf bij een nederlaag neerlegde werd de eerste 10 minuten duidelijk. Met veel druk naar voren en bijhorend loopwerk zette Halsteren veel druk op de verdediging van RBC. RBC had hier veel moeite mee en werd steeds verder naar achter gedrongen. De eerste kans was dan ook voor Halsteren, maar een mooie schuiver langs de uitstekend keepende Rick strandde gelukkig op de paal. Na 10 minuten luwde de storm en kwam RBC steeds meer in het ritme. De bal werd beter rond gespeeld en Halsteren werd op eigen helft teruggedrongen. Dit resulteerde in mooie doelpunten van Rick Santbergen en Darif (2x). Met een geruststellende 3-0 voorsprong konden de spelers van de thee gaan genieten.

Vanaf de aftrap van de tweede helft ging RBC verder met druk zetten. Dit leidde tot een tiental corners waar RBC jammer genoeg niet uit wist te scoren. Na enkele 100% kansen en schoten op paal en lat was het Feiko die met een mooie vrije trap vanaf de hoek van de 16 meter de bal over de keeper van Halsteren krulde en de 4-0 op het scorebord bracht. De eindstand werd door de uitblinkende David op 5-0 gebracht.

Vandaag speelde RBC een goede wedstrijd. Dit was mede te danken aan het positieve spel van Halsteren, dat tot aan het laatste fluitsignaal bleef voetballen en zich niet beperkte tot de score zo laag mogelijk houden.

Nog 1 training en dan begint voor RBC de belangrijke tweede competitiehelft. Ze moeten gelijk vol aan de bak want zaterdag is de eerste tegenstander Barendrecht C1, de nummer 2 van de competitie.