RBC hervat competitie

22-01-2015

 

 

Roosendaal, 22 januari 2015. Aanstaande zondag hervat RBC de competitie met een thuiswedstrijd tegen Lepelstraatse Boys.

RBC staat op de derde plaats met 28 punten, twee punten achter op koploper Steenbergen. Er werd tot nu toe acht keer gewonnen, vier keer gelijk gespeeld en één keer verloren, dus nog volop in de race voor een promotie naar de 3e klasse. "Toen ik drie jaar geleden bij RBC ben begonnen, heb ik tegen het bestuur gezegd dat ik RBC naar de 3e klasse wil brengen en van daaruit moet de club verder gaan ontwikkelen", aldus trainer-coach Erwin van der Woerdt. "Die promotie is nog steeds haalbaar, zowel rechtstreeks via het kampioenschap dan wel via de nacompetitie. En met nog 13 wedstrijden te gaan zijn er nog 39 punten te verdelen. Een Cruijffiaanse uitspraak van onze verzorger Leen Boer is: win je die 13 wedstrijden, dan ben je kampioen. Zo simpel is het, maar zo simpel gaat het helaas niet altijd, dat is wel gebleken."

De selectie bestaat nog uit Thierry Aarts, Wessel Sloof, Jordy van Dongen, Roy van Oeveren, Gino Pieter, Mike Schalk, Danny Mathijssen, Lars de Voogd, Remko van der Kruyssen, Mo el Moussaoui, Redouan el Allaoui, Mitch Klijn, Nicky Vromans, Andrej Numanovic, Mike Alderson, Zakaria Benslimane, Skender Memisi en Mo Boulahyan. Een selectie van 16 spelers en 2 keepers, waarvan Memisi nog geschorst is, Boulahyan revalideert na een meniscusoperatie en Klijn na 15 maanden blessureleed weer zijn eerste minuten heeft gemaakt.

Toch ziet Van der Woerdt zeker kansen voor RBC: "Als iedereen heel blijft en we niet teveel schorsingen oplopen dan kunnen we nog heel ver gaan komen, dat hebben we tijdens de voorbereiding wel laten zien met prima uitslagen tegen De Fendert en DRL en ondanks het verlies ook tegen 2e klasser Terneuzense Boys. We hebben vanaf de eerste training na de winterstop de focus gelegd op diepgang in ons spel en dat loont, want we scoren twaalf keer in drie wedstrijden, allemaal voetballende goals. Nu moeten we diezelfde arbeid en hetzelfde voetballende vermogen opbrengen in onze 13 wedstrijden voor de competitie. Keihard, en met zijn allen, werken voor succes!"

Lepelstraatse Boys heeft op dit moment even veel punten als WVV '67, maar staat op doelsaldo onderaan. In Lepelstraat boekte RBC destijds een klinkende 0-5 overwinning.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Van der Hammen. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.