RBC U15 pakt de draad weer op en wint

14-01-2015

Roosendaal, 14 januari 2015. RBC U15 heeft de draad weer opgepakt met een oefenwedstrijd tegen Kloetinge C1. Een verslag van Johan Sebregts:

Na een geweldige eerste seizoenshelft en een welverdiende kerstvakantie zijn de trainers en spelers van U15 begonnen aan de belangrijke tweede seizoenshelft, waarin de prijzen daadwerkelijk worden verdeeld. Dat hoofdtrainer Danny Matthijssen, assistent-trainers Pieter Santbergen en Gijs Bogers en teammanager Wouter Krebbeks zich dit maar al te goed beseffen, hebben de spelers gemerkt. Na de vakantie werd er direct pittig en scherp getraind en werd er zelfs voorafgaand aan het mini-toernooi van Halsteren (dat door middel van 3 winstpartijen werd gewonnen) getraind. Vanavond stond de eerste oefenwedstrijd gepland tegen Kloetine C1 en kon U15 zien waar het op dit moment staat.

Vanaf het eerste fluitsignaal zette RBC druk op de tegenstander en drong het Kloetinge naar achter. Dit resulteerde al in de 5e minuut tot de eerste acties van Darif in het strafschopgebied waarbij de verdediging van Kloetinge maar 1 mogelijkheid had om de balgoochelaar van RBC te stoppen en dat was door het maken van een overtreding. Er restte de scheidsrechter niets anders dan RBC een penalty te geven, die wederom feilloos door Rick Santbergen werd ingeschoten. In de 11e minuut kreeg RBC een vrije trap op de rand van de 16 meter. De vrije trap werd keurig door Jesse ingekopt maar de keeper wist deze bal ternauwernood te keren. Goalgetter Aaron was er vliegensvlug bij om de bal alsnog achter de keeper te werken en de score op 2-0 te brengen. In de 13e minuut kreeg RBC wederom op de hoek van de 16 meter een vrije trap. Darif nam de vrije trap en schoot de bal via de muur van Kloetinge in de goal. 3-0 na een kwartier spelen, dat beloofde nog wat te gaan worden. Een periode van (zeer) veelvuldig balbezit, waarbij de bal goed werd rondgespeeld volgde. RBC slaagde er echter niet in om de score te verhogen en de spelers gingen dan ook met een 3-0 voorsprong genieten van de warmte van de kleedkamer.

De tweede helft begon zoals de eerste helft was geëindigd met veel balbezit voor RBC en druk op de verdediging. De trainers van Kloetinge hadden echter de opstelling gewijzigd en gingen met een 1-4-5-1 opstelling spelen om een grotere nederlaag te voorkomen. Hierin slaagde Kloetinge prima, want ondanks het vele balbezit en enkele 100% kansen slaagde RBC er niet in om in de tweede helft de score te verhogen en de wedstrijd eindigde dan ook in een 3-0 overwinning.

De supporters hebben kunnen genieten van een gedreven RBC dat uitblonk in loopacties, technische vaardigheden en samenspel. Het is dan ook uitkijken naar de wedstrijden tegen sterke tegenstanders. Aanstaande wedstrijd meldt zich een dergelijke tegenstander als Spijkenisse C1, de nummer 2 van de 3e divisie C zich in het Herstaco Stadion meldt.