Martijn van Galen volgend seizoen trainer RBC

17-01-2015

 

Roosendaal, 17 januari 2015. Martijn van Galen wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van RBC. Gisteren zijn beide partijen daarover mondeling tot overeenstemming gekomen.

Van Galen is op dit moment aan zijn tweede seizoen bezig als trainer bij TVC Breda. Met deze club promoveerde hij vorig seizoen van de 4e naar de 3e klasse. De 44-jarige Bredanaar speelde van 1997 t/m 2001 voor RBC in ere- en eerste divisie. De voormalige spits speelde 152 wedstrijden in het oranje wit en scoorde daarin 27 goals. Na RBC kwam Van Galen nog uit voor KV Mechelen, VVV Venlo, FC Dordrecht, TOP Oss, Baronie en NIVO Sparta. Na zijn actieve carrière werd Van Galen technisch manager bij Baronie en was daar tevens assistent- en spitsentrainer. Hij bekleedde die functie vier seizoenen alvorens hij naar TVC Breda vertrok.

RBC's bestuurslid voetbaltechnische zaken John Vette is enthousiast over de komst van Martijn van Galen: "Martijn is een jonge ambitieuze trainer, heeft ervaring als profvoetballer en een RBC-verleden. Als zelfstandig trainer heeft hij inmiddels ervaring op 3e klasse niveau en heeft hij bij Baronie jarenlang in de keuken kunnen kijken bij een club op het hoogste amateurniveau. Daarnaast onderschrijft hij onze visie om onze zelf opgeleide jeugdspelers zo snel als mogelijk door te laten stromen naar het eerste elftal, dat dan op een zo hoog mogelijk niveau moet spelen. Allemaal ingrediënten die mij hebben doen besluiten het bestuur te adviseren met Martijn in zee te gaan."

Ook Martijn van Galen heeft een goed gevoel over zijn komst naar RBC: "De ambitie en de duidelijke doelstellingen van de club hebben me overtuigd om voor RBC te kiezen. Ik vind het een enorme uitdaging om samen die ambities waar te maken. Daarnaast heb ik als voetballer bij RBC mijn debuut mogen maken in het profvoetbal en heb bij de club een belangrijk deel van mijn voetballoopbaan doorgebracht. Daardoor voel ik me nog steeds RBC-er."