RBC U15 wint wederom stadsderby

13-12-2014

Roosendaal, 13 december 2014. Precies een week na de vorige derby, stond voor RBC U15 wederom de stadsderby tegen Roosendaal C1 op het programma. Een verslag van Hans van der Velden:

Vorige week was er het overdonderende begin van Roosendaal, dat verassend met 2-1 voor kwam, en dat moest deze week dus wel anders. RBC begon scherper aan de wedstrijd en wist in de 3e minuut een kans te creëren via Darif. Roosendaal verstopte zich niet en probeerde waar mogelijk mee te voetballen. Dit resulteerde in de 5e minuut tot een kopbal op goal, maar Rick kon deze eenvoudig pareren. Hierna werd er een strijd geleverd voor wie het beste middenveld had, en deze strijd werd dik gewonnen door RBC. Uiteindelijk werd het spel van RBC beloond met doordat Aaron de rebound van Ali (schot op lat) in kon tikken: 1-0.  Roosendaal kon niets anders dan tegenhouden en kwamen met 8 man in de verdediging te staan. Een schot van Rick Santbergen ging helaas naast en Aaron kon net niet goed bij een voorzet van David. Na 31 minuten eindelijk weer eens een aanval van Roosendaal, maar deze werd onderschept door Darif die direct David wegstuurde en dan weten we het wel. David rende de gehele verdediging eruit en scoorde de 2-0. Om nog lekkerder de rust in te gaan kon Darif in de laatste minuut een voorzet van Bart promoveren tot 3-0.

Vanaf de aftrap van de 2e helft ging RBC verder waar het gebleven was en dat leidde direct tot een grote kans voor Aaron, maar 1-op-1 met de keeper lukte het net niet om te scoren. De gehele 2e helft speelde zich, op een paar kleine kansjes na, geheel op de helft van Roosendaal af. Roosendaal streed er wel degelijk voor, maar waren niet bij machte om de verdediging van RBC op proef te stellen. Uiteindelijk werd er met 6-1 gewonnen.