10 wedstrijden schorsing voor Skender Memisi

11-12-2014

 

Breda, 11 december 2014. De tuchtcommissie van de KNVB heeft Skender Memisi tien wedstrijden schorsing opgelegd vanwege het incident rondom zijn rode kaart in de bekerwedstrijd tegen Dubbeldam. Gisteravond vond de hoorzitting plaats.

Omdat de tuchtcommissie Memisi in eerste instantie had aangeklaagd voor een excessieve overtreding, waarvoor een minimumstraf van 12 maanden schorsing geldt, valt de uiteindelijke straf alleszins mee. Memisi werd vrijgesproken van het geven van een kopstoot aan scheidsrechter Horst. Wel werd hij veroordeeld voor het plegen van agressief gedrag ten opzichte van de scheidsrechter.

Memisi werd tijdens de hoorzitting bijgestaan door de bestuursleden Jos Hack en Pierre van Oosterhout. Als getuigen à decharge waren door RBC opgeroepen de assistent-scheidsrechter van Dubbeldam en medespeler Mo el Moussaoui. Ondanks een oproep door de tuchtcommissie verscheen scheidsrechter Horst niet.

Omdat Memisi inmiddels drie wedstrijden heeft uitgezeten vanwege zijn voorlopige schorsing is hij weer inzetbaar in de thuiswedstrijd tegen ODIO op 22 maart.