Erwin van der Woerdt en RBC na dit seizoen uit elkaar

09-12-2014

 

Roosendaal, 9 december 2014. Aan het eind van het seizoen zal trainer-coach Erwin van der Woerdt RBC gaan verlaten. Dat hebben club en trainer in goed overleg met elkaar besloten. Vanavond heeft Van der Woerdt de selectie ingelicht.

Erwin van der Woerdt kwam na de heroprichting van RBC in 2012 over van de Zeeuwse club Kloetinge, waar hij trainer was van het tweede elftal. In het eerste seizoen leidde hij RBC naar het kampioenschap van de 5e klasse.

De oud RBC-speler, die als B-junior de overstap van FSV naar RBC maakte, op 9 april 1996 in het eerste elftal tegen Cambuur Leeuwarden debuteerde en in 2000 met RBC naar de Eredivisie promoveerde, heeft ongelofelijk veel tijd en energie gestopt in zijn RBC: "Toen ik startte in januari 2012 was er helemaal niks, geen ballen, geen selectie, geen veld, maar ik zag er een grote uitdaging in. Doelstelling was om RBC naar de 3e klasse te brengen. Dat was ook de reden dat ik vorig jaar bijtekende, want de missie was nog niet volbracht. Inmiddels is het bijna winterstop en liggen we op koers".

Als trainer kun je geen betere leerschool krijgen dan bij een club die weer helemaal vanaf de grond moet worden opgebouwd. Van der Woerdt maakte het allemaal mee: een eerste jaar waarin RBC een kampioenschap vierde en een tweede jaar wat iedereen zwaar tegenviel. Blessures speelden de oranje witten parten en het was elke training en wedstrijd opnieuw weer aanpassen. Uiteindelijk vertrokken er 14 spelers en ging Van der Woerdt dit seizoen met een nieuwe selectie aan de slag. Maar ook dit seizoen kreeg hij al de nodige tegenslag, wat begon met het vertrek van de assistent trainer en daarna nog eens drie spelers: "Dan verdwijnt er al snel een deel van je visie, namelijk een concurrentiestrijd creëren waardoor er druk komt te liggen op trainingsarbeid en trainingsopkomst en de kwaliteit omhoog gaat." Maar over zijn huidige selectie is Van der Woerdt zeer tevreden: "Met de huidige groep is het heerlijk werken. Het is een goede en inmiddels hechte groep met veel potentie waar veel voetbal in zit. En het is een groep waarmee RBC vooruit kan."

Het bestuur van RBC en Van der Woerdt hadden afgesproken om in december met elkaar om tafel te gaan zitten. Voorzitter Jos Hermsen: "Erwin gaf in dat gesprek aan dat hij na drie jaar op zoek wilde naar een andere omgeving, een nieuwe uitdaging en een nieuwe persoonlijke ontwikkeling. Wij als bestuur gunnen Erwin natuurlijk die nieuwe stap. Daarnaast is het ook helemaal niet verkeerd om als club na drie jaar met een andere trainer in zee te gaan."

Voorzitter Jos Hermsen heeft de afgelopen periode Van der Woerdt leren kennen als een winnaar: "Als voetballer was Erwin een winnaar en als trainer is hij dat ook. Hij heeft de nodige tegenslag gehad, maar is gewoon doorgegaan met de doelstelling die we samen voor ogen hadden en hebben: de 3e klasse. Erwin heeft ons gezegd dat hij zijn missie wil volbrengen en ik weet gewoon dat hij daar alles aan gaat doen."

Om de gezamenlijke doelstelling te behalen roepen Van der Woerdt en Hermsen alle RBC-supporters op om al hun positieve energie eensgezind in de club te steken, "zodat we straks gezamenlijk vol trots kunnen terugkijken op een geslaagd seizoen."