RBC U12 herpakt zichzelf

29-11-2014

Roosendaal, 29 november 2014. RBC U12 herpakte zich vandaag na de nederlaag van vorige week. Het won vandaag bij BSC. Een verslag van Henri van der Stelt:

In de vroege koude ochtend begonnen we aan onze wedstrijd tegen BSC D1. Vooraf was afgesproken dat we met veel druk vooruit zetten zouden gaan beginnen, en dat werd ook goed uitgevoerd. Want pas na zeven minuten spelen zag BSC kans om op onze helft te komen, zonder dat ze echt gevaarlijk konden zijn.
Zo nu en dan kregen we wat kansjes, en de eerste echte grote mogelijkheid was in de 10e minuut, waarin we een corner mochten nemen en deze door Amine net naast werd gekopt. Hierna volgde er een periode, waarin we meer mogelijkheden kregen, want één minuut later was het Stan, die een steekpass gaf op Hafid, maar zag zijn schot net naast getikt worden door de keeper. Weer twee minuten later was het Do, die de bal net naast schoot, en zo bleef het van onze kant doorgaan tot het rustsignaal.

Na een goede peptalk, met de woorden dat we in onszelf moesten blijven geloven, en dat dan de kansen en uiteindelijk de doelpunten vanzelf een keer gaan vallen, begonnen we aan de tweede helft, en zagen we hetzelfde beeld als in de helft ervoor. Er was maar 1 ploeg, die voetbalde en dat was RBC, en dat resulteerde dan ook in de 34e minuut in de 0-1, het was mooi combinatie voetbal op het middenveld, waar Amine kwam inlopen, en de bal van behoorlijke afstand over de keeper schoot. Hierna kregen we nog diverse kleine kansjes, en kreeg Dave tussendoor nog één goede redding te verwerken. Na 15 minuten te hebben gespeeld in de tweede helft, was het Marouan, die zijn schot gekeerd zag worden door de paal, en enkele minuten later was er een aanval langs de lijn waar Ryan M. naar Hafid speelde, en deze naar binnendraaide op weg naar de goal, echter kon hier de keeper nog redding brengen door de bal net naast te tikken. Maar korte tijd later konden we dan toch de 0-2 noteren, via de rechterflank speelde Marouan Hafid in, deze kapet zijn tegenstander uit, en schoot de bal in de rechterbovenhoek. Ook hierna bleven we de wedstrijd controleren, en waren er nog wel enkele mogelijkheden op te noemen, waaruit gescoord had kunnen worden, maar met nog een minuut of vijf op klok werd door ons de genade klap uitgedeeld, via links was het weer Hafid, die de bal meenam tot aan de achterlijn, deze bewaarde de rust en legde de bal rustig en strak af op de inlopende Ryan M., die de bal strak geplaatst over de grond in de goal schoot, waardoor de stand op 0-3 kwam. Hierna speelden we de wedstrijd rustig uit, en was het feestje nog meer compleet toen we hoorde dat METO hun wedstrijd met maar liefst 8-1 had verloren. Hierdoor hebben we alles weer in eigen hand, en is het zaak om op deze voet verder te gaan.