RBC U15 verstevigt koppositie in 3e divisie

29-11-2014

Roosendaal, 29 november 2014. RBC U15 versloeg vandaag de nummer 2 Wieldrecht C1 met 3-1 en verstevigt daarmee de koppositie in de 3e divisie D. Een verslag van Johan Sebregts:

Twee weken geleden verloor RBC U15 zijn eerste punten in de competitie tegen Wieldrecht C1, de nummer 2 van de 3e divisie. Vandaag kon RBC zich in het Herstaco stadion al revancheren voor dit puntverlies.

Tijdens de eerste wedstrijd was gebleken dat beide teams beschikken over fysiek sterke spelers en dat zorgde er vandaag voor dat beide teams afwachtend begonnen. Pas na een minuut of 8 kreeg RBC wat meer grip op de tegenstander en kon het de druk op de verdediging van Wieldrecht verhogen. Dit leidde In de 11e minuut tot het eerste afstandsschot van Aaron, die na dribbels van Feiko en Ali kon aanleggen. Helaas wist de uitstekende keeper de bal naast het doel te verwerken. Na deze kans voerde RBC de druk verder op zonder echt gevaarlijk te worden. Pas in de 25e minuut moest de keeper van Wieldrecht na een combinatie van Rowin en Ali weer redding brengen. In de 28e minuut was daar dan toch de bevrijdende treffer. Na een voorzet van Darif schoot Ali de bal op de goal en via de keeper ging deze langzaam binnen. Met een 1-0 voorsprong gingen de teams de rust in.

Vanaf de start van de tweede helft speelde RBC met meer druk naar voren en ging het op zoek naar het tweede doelpunt. In de 41e minuut was er een grote kans voor Ali die na een voorzet van Darif strak inschoot maar de bal wederom door de keeper uitstekend zag worden gestopt. In de 25e minuut is Wieldrecht voor de eerste keer in de wedstrijd dreigend door een vrije trap die vanaf 20 meter maar net naast werd geschoten. In de 47e scoorde RBC de geruststellende 2-0. Sietse veroverde de bal op het middenveld en stuurde Ali de diepte in, die strak voorzette waarna David na een overstap van Feiko de bal beheerst inschoot.
In de 60e minuut is Wieldrecht voor de 2e keer gevaarlijk en moest Jordy zich uitstrekken om een afstandsschot naast de goal te tikken. Wieldrecht voerde in deze periode de druk op de goal van RBC verder op, zonder echt gevaarlijk te worden. RBC liet zien dat het ook over een scherpe counter bezit, want na het veroveren van de bal stuurde Darif Ali de diepte die alleen op de keeper kon afgaan en koelbloedig de bal in de kruising schoot en 3-0 op het scorebord bracht. In blessuretijd redde Wieldrecht de eer door vanuit een counter een tegentreffer te scoren en de eindstand op 3-1 te brengen.
Door de overwinning op de nummer 2 vergroot RBC de voorsprong in de competitie tot 7 punten.

Aanstaande woensdag wacht RBC alweer de volgende uitdaging als het voor de Omroep Brabant Cup speelt tegen competitiegenoot MOC ’17 C1.