Bekeravontuur RBC ten einde

16-11-2014

Roosendaal, 16 november 2014. Aan het bekeravontuur van RBC is vandaag een einde gekomen. 3e klasser Dubbeldam bleek met 1-4 te sterk.

In de eerste helft was het voetbal van de Dordtenaren letterlijk een klasse beter dan dat van RBC. Toch duurde het nog tot de 18e minuut voordat Dubbeldam op voorsprong kwam door een doelpunt van Johan Kiele. Twee minuten later zette Sjoerd Boutens RBC op een 0-2 achterstand. En weer zes minuten later kwam Dubbeldam op 0-3 door een schitterende vrije trap van Dennis Geschiere. In het restant van de eerste helft zorgde RBC-doelman Arthur van den Broek met een aantal goede reddingen er voor dat de achterstand van de oranje witten tot slechts drie goals beperkt bleef.

RBC kwam echter herboren uit de catacomben voor de tweede helft. In een alles of niets poging trok RBC naar voren met als doel zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te produceren. Al vrij snel kopte Mike Alderson tegen de arm van een Dubbeldam-speler op de doellijn, maar scheidsrechter Horst zag er geen strafschop in. Even later schoot Mo Boulahyan dan toch de 1-3 binnen, nadat hij alleen voor de keeper was gezet. RBC ging op jacht naar de 2-3 (zie foto), maar naarmate de tijd verstreek raakten de oranje witten de greep op Dubbeldam kwijt. Vier minuten voor het eindsignaal liep Dubbeldam zelfs nog uit naar 1-4 door Michel van Pelt en boekte daardoor een verdiende overwinning. In de blessuretijd werd het sportieve duel overigens nog ontsierd door een rode kaart voor Skender Memisi.

Aanstaande zondag gaat RBC weer verder met de competitie. RBC speelt dan thuis tegen Nieuw Borgvliet. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Dubbeldam 1-4 (0-3)

Opstelling RBC: Arthur van den Broek; Skender Memisi, Gino Pieter, Danny Mathijssen, Roy van Oeveren; Lard de Voogd, Remko van der Kruyssen (Nicky Vromans), Redouan el Allaoui; Mike Alderson, Andrej Numanovic (Mo Boulahyan), Mo el Moussaoui.

Scoreverloop: 18' Johan Kiele 0-1, 20' Sjoerd Boutens 0-2, 26' Dennis Geschiere 0-3, 56' Mo Boulahyan 1-3, 86' Michel van Pelt 1-4.

Scheidsrechter: Y. Horst