Gebroeders El Khassim stoppen bij RBC

19-11-2014

 

Roosendaal, 19 november 2014. De gebroeders Anouar en Hamza el Khassim stoppen bij RBC. Dat hebben de twee gisteravond laten weten aan trainer-coach Erwin van der Woerdt. 

Aanleiding om uit de selectie te stappen is de wissel van Anouar in de rust van de wedstrijd tegen SVC. Afgelopen donderdag hebben Van der Woerdt en de gebroeders nog met elkaar om tafel gezeten in een poging om de plooien glad te strijken, echter tevergeefs. Van der Woerdt over het vertrek van de twee spelers: "Ik heb de jongens uitgelegd dat we een bepaald doel hebben en dat we dat alleen gezamenlijk als team kunnen bereiken. Elke beslissing die ik neem, is in het belang van het team met als doel het team sterker te maken. Als je de sterren van de hemel speelt, wordt je echt niet gewisseld. Als speler hoef je het daar niet mee eens te zijn, maar je moet het wel kunnen accepteren, doorgaan en de volgende trainingen en wedstrijden laten zien dat ik het mis had." Die motivatie kon Anouar niet meer opbrengen. Daarom heeft hij er voor gekozen om te vertrekken.

Hamza heeft vorig seizoen bij de eerste gesprekken met de technische staf al aangegeven dat hij naar RBC wilde komen om samen met zijn broer te spelen. En dat valt nu weg. Daarnaast speelt de slepende liesblessure ook een rol in deze keuze.

De 22-jarige Anouar el Khassim (zie foto) kwam na de heroprichting van RBC over van MOC '17 en vertrok na één seizoen naar DOSKO. Halverwege vorig seizoen keerde hij terug naar RBC. De aanvaller stond dit seizoen 7 keer in de basis bij competitie- en bekerwedstrijden en werd daarin 3 keer gewisseld. Bij 4 wedstrijden speelde hij mee als invaller. Hij scoorde 8 goals.

Hamza el Khassim (27) kwam aan het begin van dit seizoen over van DOSKO. De verdediger stond dit seizoen door zijn liesblessure slechts 2 keer in de basis en werd in die wedstrijden ook voortijdig gewisseld.