RBC U12 nog steeds zonder verliespartij in competitie

08-11-2014

Roosendaal, 8 november 2014. RBC U12 won vandaag in het Herstaco Stadion met 6-2 van Cluzona D1. Na acht competitiewedstrijden is de ploeg van trainer Martin van der Helm nog steeds zonder verliespartij. Een verslag van Henri van der Stelt:

Na de aftrap was de openingsfase zeer rommeling van beide kanten, wat al snel resulteerde in een tegendoelpunt aan onze zijde, door balverlies op het middenveld ontstond er een scherpe counter van Cluzona, welke goed werd afgerond, 0-1.Hierna kregen we enkele kleine kansjes, en moesten we wachten tot de 21e minuut alvorens we de eerste grote kans konden noteren, hierin mochten we een vrije trap nemen en werd Amine vrij voor de keeper gezet, maar een inlopende verdediger kon de bal nog net naast tikken. Één minuut later hadden we weer pech, want een doelpunt van Hafid werd afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk hoefden we niet lang op zijn doelpunt te wachten, want weer twee minuten later bracht hij de 1-1 op het scorebord, staand op de punt van het 16 meter gebied schoot hij de bal over de keeper in het doel. In deze fase werd er even gas gegeven en lukte er meer als in al de tijd, die ervoor gespeeld was, het was de 26e minuut, waarin de aanval over rechts liep en via Senne werd de bal voorgegeven, deze werd direct uit de lucht door Ryan M. op de pantoffel genomen en in de linker bovenhoek geschoten, 1-2. De blessuretijd was al bezig toen er nog een corner door ons genomen werd, met Senne achter de bal en vizier op scherp wist hij Hafid te vinden, deze nam de bal uit de lucht aan met rechts en direct over met links, waarmee hij hard uithaalde, tot groot genoegen van iedereen met een RBC hart ging de bal langs de keeper in het doel en werd zo een ruststand bereikt van 3-1.

Spelend in de tweede helft was de wedstrijd nog maar twee minuten onderweg, of de volgende grote kans aan onze zijde konden we alweer noteren, wederom uit een corner kwam de bal via Amine bij Hafid terecht, maar zat er weer een been van een tegenstander tussen, zodat deze kans niet werd benut. In de 36e minuut kwam toch Cluzona weer verrassend terug in de wedstrijd, wat voort kwam door slecht uitverdedigen, 3-2. Lang kon Cluzona zich geen illusies maken, want 3 minuten later was het alweer 4-2, net buiten het 16 metergebied werd Amine in de rug gelopen, maar liet de scheidsrechter doorspelen, de bal die werd weggetrapt door Cluzona, werd door Do onderschept en die wist met dit buitenkansje wel raad, en rondde goed af, waardoor de wedstrijd gespeeld was. Spelend in de 34e minuut was het wederom Ryan M., die staand op de punt van het 16 meter gebied de bal met een geplaatst schot in de rechter bovenhoek krulde, en hiermee de stand op 5-2 bracht. Vier minuten later werd er nog een doelpunt van Marouan afgekeurd wegens buitenspel, maar uiteindelijk kwam alsnog de eindstand van 6-2 op het scorebord te staan. Nu was Hafid deze keer de aangever van de bal op Do, die in tweede instantie alsnog goed afrondde.

Door deze overwinning en de winst van onze naaste concurrenten, blijft het spannend bovenin en het verschil nog 1 puntje met MOC'17.