RBC U15 wint van Feyenoord (AV) C1

05-11-2014

 

Rotterdam, 5 november 2014. Vanavond vond in de schaduw van de Kuip op het trainingscomplex van Feyenoord de oefenwedstrijd Feyenoord AV C1 – RBC U15 plaats. Een mooie uitdaging voor RBC want Feyenoord is een topper uit de 2e divisie en had in eerder gespeelde oefenwedstrijd  bewezen een hele geduchte tegenstander te zijn. 

Keeper
Vandaag was Rick Eichelsheim de sluitpost van de defensie. Rick kon zich tegen Feyenoord eindelijk weer eens goed uitleven en was veelvuldig in het spel betrokken. Diverse corners en afstandsschoten werden vakkundig verwerkt en bij de opbouw vanachter uit was Rick veelvuldig betrokken. Zoals een goeie keeper betaamt had Rick ook een engeltje op de lat en tegen de paal gezet en deze zorgden er voor dat een kopbal en 2 afstandsschoten op de lat en paal belandden.  Het resultaat was wederom de nul op het scorebord voor tegenstander.

Verdediging
Onder leiding van Jan(tje) gingen Valentino, Yorben, Jesse, Bart, Rowin de strijd aan met de aanvalslinie van Feyenoord. Dat deze van een ander kaliber was dan de voorhoedes van eerdere tegenstanders werd al snel duidelijk. Stuk voor stuk waren de spelers van Feyenoord snel, sterk en zeer balvaardig. Dit bracht de verdediging echter nauwelijks in gevaar en elke aanval werd dan ook voor de 16 meter tegen gehouden. Feyenoord wist niet 1 uitgespeelde kans te creëren en het enige gevaar kwam van schoten van buiten de 16 meter en stilstaande situaties.

Middenveld
De verwachting was dat er een pittige strijd zou ontstaan op het middenveld en dat bleek ook het geval. Jorik, die als een geweldige aanvoerder het hele team coachte en opjoeg, Aaron, Rick S. en Sietse bonden de strijd aan met de fysiek sterke middenvelders van Feyenoord. Daarbij veroverden ze door het druk zetten vaak de bal of dwongen ze de tegenstander tot snel handelen waardoor er vaak een slechte pass volgde. Bovendien speelden ze een belangrijke rol bij het bedienen van de voorhoede van RBC en werd menig aanvaller vaak op de juiste wijze aangespeeld.

Aanval
De aanvalslinie bestaande uit Darif, David, Ali en Feiko kon zich vandaag meten aan een ijzersterke verdediging. Omdat RBC  tegen een ploeg speelde die vooruit wil voetballen ontstond er voor de voorhoede meer ruimte en werden de aanvallers dan ook regelmatig de diepte ingestuurd waar ze zorgden voor gevaar voor de goal van Feyenoord. Toch scoorde RBC de eerste 2 goals niet vanuit het veldspel maar vanuit corners. Waar al weken niet vanuit een corner is gescoord, werden nu in de 11e en 22e minuut 2 corners door Darif en Ali snoeihard ingekopt. In de tweede helft kwam David diverse keren gevaarlijk voor de goal en werd 1 doelpunt na een mooie combinatie vanuit het middenveld en na een strakke voorzet van de opgekomen Rowin (onterecht) afgekeurd. Toch pakte ook David zijn doelpunt mee door in de 57e minuut de bal na een mooie steekpass van Darif over de keeper te stiften en daarmee de eindstand op 0-3 te brengen.

Vandaag heeft U15 wederom laten zien dat een geweldig team is en dat ze grote vorderingen maken. Het was dan ook voor alle toeschouwers, waaronder ex-profs van Bronckhorst en Makaay, een uitermate boeiende wedstrijd om naar te kijken.