RBC wil periodetitel

31-10-2014

 

Roosendaal, 31 oktober 2014. Aanstaande zondag valt de beslissing in de eerste periode. Voor die periodetitel komen nog vier clubs in aanmerking: RBC, SC Gastel, Steenbergen en ODIO. Het toeval wil dat de vier clubs elkaar onderling treffen. ODIO en RBC ontmoeten elkaar in Ossendrecht, terwijl SC Gastel en Steenbergen in Oud Gastel tegenover elkaar staan.

RBC heeft op dit moment de beste papieren. RBC, SC Gastel en Steenbergen hebben 16 punten, maar het doelsaldo van RBC bedraagt +16, terwijl dat van SC Gastel en Steenbergen +13 is. ODIO heeft 15 punten en een doelsaldo van +15. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor echte Super Sunday.

De laatste keer dat RBC een periodetitel wist te winnen, was in het seizoen 2012-2013, het eerste seizoen na het faillissement. De oranjewitten wonnen toen de eerste periodetitel in de 5e klasse C. Uiteindelijk had RBC die periodetitel niet nodig, want het werd kampioen en promoveerde rechtstreeks naar de 4e klasse.

RBC hoopt zondag op een grote supportersschare die de mannen van Erwin van der Woerdt zal ondersteunen bij de jacht op de periodetitel. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark De Heiloop in Ossendrecht, gelegen aan de Trambaan 8a. Scheidsrechter van dienst is de heer Smits.

Bij RBC ontbreken zondag Nicky Vromans, Hamza el Khassim, Mike Schalk, Remko van der Kruyssen en Mitch Klijn. Ook Mo el Moussaoui is een vraagteken. Hij heeft last van zijn enkel en heeft gisteren niet meegetraind. Redouan el Allaoui is weer beschikbaar. Hij heeft zijn schorsing van vier wedstrijden inmiddels uitgezeten.

Indien RBC de periodetitel weet te behalen, zijn spelers, technische staf en supporters vanaf 18.00 uur van harte welkom in Feestcafé Moeder Overste aan de Markt in Roosendaal. De eigenaren van Feestcafé Moeder Overste, Dakota'z en Broodjeszaak De Smalle Pijp geven als cadeautje een vat bier weg. Supporters dienen wel RBC gerelateerde kleding te dragen!