Geslaagd avondje RBC

26-10-2014

 

Roosendaal, 26 oktober 2014. Het spelen van een competitiewedstrijd op zaterdagavond is goed bevallen. Ruim 400 toeschouwers waren op het duel tegen buurman NSV afgekomen. Zij zagen RBC met 4-0 winnen.

Daarnaast was er gisteravond nog een andere primeur. De spelers van RBC kwamen uit de catacomben met op het shirt het logo van de nieuwe hoofdsponsor Sakko Tankstations. Met deze trouwe sponsor sloot RBC deze week een overeenkomst tot het eind van dit seizoen met een optie voor een meerjarige overeenkomst.

Omdat het de voorlaatste wedstrijd in de eerste periode was, had de jarige trainer-coach Erwin van der Woerdt zijn mannen met slechts één opdracht het veld in gestuurd: winnen met zo veel mogelijk goals. In de 21e minuut opende Skender Memisi de score. Memisi en de ploeg doken massaal op verzorger Leen Boer en droegen de goal op aan zijn onlangs overleden vader, een mooi gebaar. De jacht op meer doelpunten had gedurende de eerste helft geen verder succes, met name door het stug verdedigen van NSV.

Na een klein kwartier in de tweede helft brak echter het Nispens verzet, nadat Gino Pieter RBC op een 2-0 voorsprong had gezet. Daarna voltrokken aanvoerder Lars de Voogd en Anouar el Khassim het definitieve vonnis over NSV: 4-0.

Met de 4-0 overwinning kreegt Erwin van der Woerdt zijn gewenste verjaardagscadeau en heeft RBC nu een voorsprong van drie punten op SC Gastel en Steenbergen. De naaste concurrenten komen vandaag nog in actie en kunnen dan weer langszij komen. SC Gastel gaat op bezoek bij DIOZ, Steenbergen ontvangt hekkensluiter WVV '67. (foto: Arthur Verbraak)

RBC - NSV 4-0 (1-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Gino Pieter, Danny Mathijssen, Roy van Oeveren, Nicky Vromans (Zakaria Benslimane); Skender Memisi, Mo el Moussaoui, Lars de Voogd; Anouar el Khassim, Mo Boulahyan (Andrej Numanovic) en Mike Alderson.

Scoreverloop: 21. Skender Memisi 1-0, 57. Gino Pieter 2-0, 63. Lars de Voogd 3-0, 81. Anouar el Khassim 4-0.

Scheidsrechter: F.C.M. Vissers

Toeschouwers: 417