Geslaagde zonovergoten instuifdag

20-10-2014

 

Roosendaal, 20 oktober 2014. De jaarlijkse instuif, welke onlangs werd gehouden in het Herstaco Stadion, is een groot succes geworden. Deden er twee jaar geleden nog maar 14 kinderen mee, op deze dag kwamen 150 kinderen hun vaardigheden tonen aan de vele scouts die ook op de instuif waren afgekomen. Scouts van Feyenoord, PSV en uiteraard RBC, gaven hun ogen de kost om "het" talent er uit te vissen. 's Ochtends werden onder leiding van keeperstrainers Leo Donkersloot en Peter Mariën (RBC) en Patrick van Seeters (Feyenoord) elf jonge keepers getest op hun vaardigheden. De keepers deden fantastisch hun best om op te vallen en dat is ze goed gelukt. Dit allemaal uiteraard onder het toeziend oog van onze eigen Boy Buffel.

In de middag waren de voetballers aan de beurt in drie verschillende leeftijdsklassen. De jongens werden getraind in partijspel, duel 1 tegen 1 en pass-trapvormen en deden hun uiterste best om zo in aanmerking te komen voor een plaatsje bij de voetbalopleiding van RBC en misschien wel bij Feyenoord. De scouts van RBC en Feyenoord hadden het er maar druk mee, wat een talenten!

Ook de zoons van de voormalige RBC profvoetballers, Juan Viedma en Eric Hellemons, maakten hun opwachting bij deze instuif. Door ook de aanwezigheid van Remco Heerkens van de Feyenoord Academy en de vele mensen uit de organisatie, die ten tijde van de betaald voetbalperiode er ook al waren, leek het wel een heuse reünie. Om de woorden van Juan Viedma te gebruiken: "Ha lekker, het voelt als thuiskomen". Kortom, het was een zeer geslaagde, zonnige, instuif.

Remco Heerkens van de Feyenoord Academy was erg onder de indruk van de organisatie en entourage, die in de toekomst nog meer gestalte zal gaan krijgen. Feyenoord en RBC gaan enkele opgevallen spelers nadrukkelijk volgen de komende tijd. Dat kan leiden tot een uitnodiging  aan een trainingstage bij Feyenoord of RBC.

RBC dankt alle deelnemers, scouts, trainers, coördinatoren, kantinepersoneel, terreinknechten en de stadiondirectie voor hun inzet.

Hieronder een paar foto's:

 

  

 

   

 

 

  

Voormalige RBC profs Juan Viedma en Eric Hellemons met hun zoons op de instuif