RBC U12 wint gelijk opgaande wedstrijd

18-10-2014

Roosendaal, 18 oktober 2014. RBC U12 wist de gelijk opgaande bekerwedstrijd tegen Roosendaal D2, dat een klasse hoger speelt, toch met 2-1 te winnen. Een verslag van Henri van der Stelt:

Vanaf het begin was het al wel duidelijk dat Roosendaal naar ons toe was gekomen met als uitgaanspunt, winnen. Vanaf het eerste fluitsignaal werden we gelijk onder druk gezet, maar bleef het tot wat middenveld voetbal, zodoende waren er na een kwartier te hebben gespeeld geen bijzonderheden te melden. Pas na 24 minuten te hebben gespeeld, konden we de eerste doelpoging noteren, en deze kwam van onze zijde, vanuit een hoekschop kwam de bal op het hoofd van Ryan M, maar deze mikte de bal net naast het doel. Ook in de resterende minuten naar de rust toe gebeurde er weinig, en werd zodoende de rust bereikt met een 0-0 stand.

Na een sterke tactische bespreking in de rust, werd dat gelijk omgezet in resultaat, want al in de eerste 3 minuten kwamen we veel sterker uit de startblokken, en resulteerde het in enkele kleine mogelijkheden. Het was dan ook niet onverdiend dat we in de 34e minuut de score openbraken, door eerder druk te zetten dan in de eerste helft, werd de bal onderschept op het middenveld, deze kwam uiteindelijk via de linkerkant bij Hafid terecht, deze dribbelde het 16 meter gebied in, kapte zijn directe tegenstander uit en schoot de bal onhoudbaar over de keeper binnen, 1-0. Maar lang konden we dit niet vasthouden en zakte het niveau weer terug zoals we dat in de eerste helft ook zagen. We noteerden de 50e minuut dat Roosendaal een vrije schop mocht nemen, ondanks het 2 mans muurtje wat er voor stond, werd de bal hoog bij de tweede paal binnen geschoten, en kwam de stand op 1-1. Ook in de minuten er na gebeurde er eigenlijk niet veel meer, en werd er eigenlijk al in berust in een gelijk spel, tot het moment in de voorlaatste minuut, waar we nog een vrije trap mochten nemen, deze werd ingebracht net buiten het 16 meter gebied, en werd door Roosendaal slecht weggewerkt, uiteindelijk belandde de bal nog voor de voeten van Dominique, die de bal met het maken van een halve draai langs de keeper schoot, en daarmee de stand van 2-1 op het scorebord zette. Na twee minuten floot de scheidsrechter af, en sloten we deze partij alsnog winnend af, al verdiende het eigenlijk geen winnaar.

Volgende week treffen we de de nummer 4 Kapelle, en kunnen we hopelijk onze zegereeks voortzetten.