Voorbeschouwing RBC - Koewacht door Erwin van der Woerdt

18-10-2014

 

Wat een heerlijke overwinning was het vorige week. Zoals Eric Hellemons al omschreef was het reclame voor het amateurvoetbal. Veel publiek, mooie goals, strijd, een bepalende scheids, een tegenstander die ook wil voetballen en zich niet ingraaft met een 4-2 overwinning tot resultaat. En dan blijken op zondag de resultaten ook ook nog gunstig uit te vallen.

Deze week hebben we vriendschappelijk gespeeld tegen Olympic Essen, waarbij enkele spelers rust hebben gekregen en we op donderdag na enige vertraging door het niet op komen dagen van de scheidsrechter bij U15, een uur lang scherp hebben getraind met partijvormen waarbij veel 1 tegen 1 duels werden gespeeld en veel balcontacten in de kleine ruimte centraal stonden.

Ik verwacht dat Koewacht aanstaande zondag ook weer in gaat zakken of wordt teruggedrongen, waardoor we veel in en rondom de 16 meter van Koewacht zullen spelen en die snelle combinaties van afgelopen donderdag en het uitspelen van die 1 tegen 1 goed moeten uitvoeren.

Nicky Vromans heeft weer wat last van zijn enkel en heeft aangepast getraind. Mitch Klijn wordt aanstaande dinsdag geopereerd aan zijn knie en Mike Schalk is nog herstellende van zijn enkel. Redouan El Allaoui is geschorst.

Erwin van der Woerdt