RBC verslaat Olympic Essen

14-10-2014

Roosendaal, 14 oktober 2014. RBC heeft vanavond een oefenwedstrijd tegen het Belgische Olympic Essen met 3-2 gewonnen. Bij rust leidden de zuiderburen nog met 0-1.

Olympic Essen, dat uitkomt in de 4e klasse van de provincie Antwerpen, kwam in de 20e minuut uit een penalty op een 0-1 voorsprong. Mede dankzij de uitstekend keepende doelman van de Ossenkoppen werd dat ook de ruststand. In de tweede helft kwam RBC vrijwel meteen op gelijke hoogte door de ingevallen Mo el Moussaoui. Een kwartier later nam RBC de leiding door Mike Alderson, maar vijf minuten later stond het al weer 2-2 gelijk. Zo'n tien minuten voor het einde zette Redouan el Allaoui de oranjewitten weer op voorsprong. Hoewel beide ploegen nog kansen kregen om te scoren, bleef het scorebord onveranderlijk op 3-2 staan.

Aanstaande zondag speelt RBC in de tweede ronde van de districtsbeker thuis tegen 4e klasser Koewacht. De wedstrijd in het Herstaco Stadion begint om 14.30 uur. De toegang is gratis.

Tenslotte nog een bericht uit de ziekenboeg: Mitch Klijn zal volgende week dinsdag een kijkoperatie ondergaan aan zijn knie.

RBC - Olympic Essen 3-2 (0-1)

Opstelling RBC: Arthur van den Broek; Gino Pieter, Dennis Schepers (Zakaria Benslimane), Roy van Oeveren, Nicky Vromans (Jordy van Dongen); Skender Memisi, Lars de Voogd, Redoaun el Allaoui; Mo Boulahyan (Mo el Moussaoui), Andrej Numanovic, Mike Alderson.

Scoreverloop: 0-1 teg., 1-1 Mo el Moussaoui, 2-1 Mike Alderson, 2-2 teg., 3-2 Redouan el Allaoui.

Scheidsrechter: J. Brummer.