Wederom winst RBC U12

11-10-2014

Zierikzee, 11 oktober 2014. RBC U12 wist vandaag wederom te winnen. MZC '11 D1 werd met 0-5 verslagen. Een verslag van Henri van der Stelt.

Vandaag onze verste uitreis tegen een tegenstander, die onderaan staat, op voorhand altijd lastig, omdat juist dan vaak de onderschatting voorbij komt.

Gelukkig gingen we hier goed mee om, en was de voorbereiding op de wedstrijd geconcentreerd en scherp.

De openingsfase van de wedstrijd was van beide partijen een beetje aftastend, maar na zes minuten konden we toch de eerste grote kans aan onze zijde noteren. Vanuit een prima verzorgde opbouw, kwam de bal uiteindelijk terecht bij Hafid, die de bal af gaf op Mo, deze krulde de bal echter net over het doel heen. Drie minuten later kreeg MZC '11 een veldoverwicht van vijf minuten, omdat er bij ons een speler naar de kant werd gestuurd. Door een snelle omzetting werd erger voorkomen, en bleef de wedstrijd in evenwicht. Uiteindelijk kwamen we dan toch verdiend in de 22e minuut op voorsprong, want door een snelle omschakeling door het midden, kwam de bal bij Marouan terecht. Doordat hij door middel van een steekpass Do vrij voor de keeper zette, kon hij de bal langs de keeper tikken en rolde de bal langzaam in het doel, en stond de stand op 0-1. Vlak voor het rustsignaal mocht MZC '11 nog een corner nemen, maar deze werd bij de eerste paal rakelings over gekopt.

Na de rust was het eenrichtingsverkeer van onze kant, en kwam MZC'11 er nagenoeg niet meer aan te pas, want al na vijf minuten te hebben gespeeld, werd de stand op 0-2 gebracht. Het was Marouan die een corner nam, maar deze werd weggekopt, en kwam wederom bij hem voor zijn voeten, deze bracht de bal in het 16 metergebied, maar zag dat een speler van MZC'11 de bal van richting veranderde, waardoor zijn eigen doelman werd gepasseerd. Drie minuten later was er nog een kleine speldenprik van de kant van MZC '11, maar door goed optreden van Dave werd de nul behouden. Na 41 minuten te hebben gespeeld werd het 0-3, vanuit een fraaie aanval kwam de bal bij Marouan terecht, deze nam de bal vanaf de rechterkant mee naar binnen, en krulde de bal over een tegenstander in het doel bij de eerste paal. Twee minuten later was er, door een ongelukkig moment, een eigen doelpunt aan de kant van MZC '11 en kwam de stand op 0-4. Doordat ook een speler van MZC '11 een tijdstraf kreeg van vijf minuten, kregen wij een veldoverwicht, maar konden we het verschil niet in doelpunten omzetten. Toch kwam de 0-5 nog op het formulier te staan, want met nog een vijftal minuten te spelen, was er een vrije trap aan onze zijde, dit keer was het Rayan, die de vrije trap nam, maar in plaats van hoog in te draaien, nam hij hem deze keer laag, en kwam bij Mo terecht, deze tikte de bal achter zijn standbeen binnen. In de laatste vijf minuten waren er nog een aantal mogelijkheden om de scoren verder uit te bouwen, maar stonden de vizieren niet meer op scherp.

Doordat Kapelle had verloren en METO ook had gewonnen, staan we nu samen met METO bovenaan, en kunnen we wel zeggen dat we met een spannend seizoen bezig zijn.