Zonovergoten eerste training RBC Voetbalschool

12-10-2014

Wanneer rond 8.30 uur op zondagochtend de eerste auto’s met enthousiaste kinderen het parkeerterrein op komen rijden, staan de pionnen al op het veld voor de eerste training. Het was de zondag van de eerste training van de RBC voetbalschool, en met een stralende nazomerzon en 30 jonge voetballers werd dat een groot succes.

Uit de verre omgeving, tot in België toe wisten kinderen het stadion vanochtend te vinden voor de eerste training. De trainingen van de RBC Voetbalschool staan onder leiding van Sander Kruis en Marvin Reuvers. Zij lieten de kinderen scoren, acties maken en successen beleven op de grasmat waar ooit grote namen als Zlatan Ibrahimovic, Wesley Sneijder, Dirk Kuijt en Mark van Bommel furore maakten.

De kinderen waren op leeftijd verdeeld in twee groepen. Eerst ontvingen zij een prachtig oranje tenue en na een bezoek aan de kleedkamer maakten zij hun opwachting in de spelerstunnel van het stadion.

Vervolgens werd er getraind, met eerst een warming up waarbij allerlei kapbewegingen werden geoefend. Om goed inzicht te krijgen in het niveau en de techniek van de spelers, werd er daarna in circuitvorm geoefend op allerhande technische vaardigheden. Afkappen, de schaar, koppen, de wreeftrap en een gerichte pass kwamen onder meer aan bod. Zaken die de komende weken nog veelvuldig terug zullen keren.

Na een uur zat de eerste training voor de jongens erop, en weten de trainers wat hen te doen staat voor de volgende training. De RBC Voetbalschool is begonnen en gaat na de herfstvakantie verder met de tweede training.