Kraker in Oud Gastel

10-10-2014

 

Roosendaal, 10 oktober 2014. Zaterdagavond staat er een echte kraker op het programma in de 4e klasse B. RBC speelt dan in Oud Gastel tegen koploper SC Gastel, dat momenteel drie punten voorsprong heeft op de Roosendalers

SC Gastel pakte afgelopen zondag de koppositie door met 0-2 bij ODIO te winnen. Volgens ODIO-trainer Wim Blommerde had hij die middag verloren van de best voetballende ploeg. Verantwoordelijk daarvoor is trainer Eric Hellemons, 'Mister RBC'. Hij speelde van 1988 tot 2005 maar liefst 358 wedstrijden voor RBC en is daarmee onze recordhouder. Daarna bleef hij tot het faillissement bij RBC werkzaam als jeugdtrainer, hoofd voetbalopleiding, assistent-trainer en hoofdtrainer. Ook bij de heroprichting van RBC was Hellemons nauw betrokken.

In het verleden speelden SC Gastel en RBC in competitieverband al eerder tegen elkaar. Dat was in het seizoen 1972-1973. Beide clubs speelden toen in de 1e klasse. De wedstrijd op Blankershove eindigde toen in 1-1. RBC werd dat jaar kampioen en zou zelfs het kampioenschap van Nederland bij de zondagamateurs in de wacht slepen. SC Gastel degradeerde naar de 2e klasse.

Zaterdagavond treffen beide clubs elkaar dus in de 4e klasse, maar beide ploegen streven duidelijk een hoger doel na. Trainer-coach Erwin van der Woerdt is blij dat RBC eindelijk weer eens tegen een ploeg speelt die zelf ook wil voetballen. "Gastel heeft een jonge ploeg met veel druk vooruit en veel beweging op het middenveld, geen ploeg die een muur voor het eigen doel zal optrekken", aldus Van der Woerdt. RBC is in ieder geval klaar voor de topper. De ploeg van Van der Woerdt won tot nu toe alle uitwedstrijden en gaat zaterdag wederom voor drie punten. Van der Woerdt: "Wij zijn er klaar voor en gaan uit van eigen kracht. We zullen gewoon ons eigen spel spelen." Buiten de langdurig geblesseerde Mitch Klijn en Mike Schalk zijn ook Nicky Vromans en Zakaria Benslimane twijfelgevallen. Beide spelers hebben last van een enkelblessure. Redouan El Allaoui is nog geschorst.

De supportersvereniging van RBC organiseert zaterdag een fietscombi naar Oud Gastel. De supporters vertrekken om 18.15 uur vanaf de Markt in Roosendaal. De wedstrijd in Oud Gastel begint om 19.30 uur. Scheidsrechter is de heer M. Bennacer.