RBC U15 wint van MOC '17 C1

04-10-2014

Bergen op Zoom, 4 oktober 2014. Na een uitstekende doordeweekse wedstrijd tegen Internos B1 stond vandaag de wedstrijd tegen MOC ’17 C1 op het programma. MOC ’17, nieuwkomer in de derde divisie, nam voorafgaand aan de wedstrijd de derde plaats in en was nog ongeslagen. Hopelijk zou dit dan ook een goede test voor U15 zijn.

RBC begon geconcentreerd aan de wedstrijd en nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief. Dit leidde binnen 1 minuut tot een mooie actie van Darif door het hart van de verdediging van MOC ’17 die hij ook keurig afrondde: 0-1. Na de snelle voorsprong bleef RBC met druk naar voren spelen en had het veelvuldig balbezit. Dit leidde tot diverse kansrijke situaties voor de goal van MOC ’17 zonder dat er grote uitgespeelde kansen ontstonden. Met de 0-1 voorsprong werd de rust ingegaan.

MOC ’17 begon wat feller aan de tweede helft, maar al snel werd duidelijk dat RBC weinig te vrezen had. In de 43e minuut bracht trainer Danny Mathijssen drie frisse krachten in: Valentino, Feiko en Rick. Met frisse moed voerde RBC de druk op het doel van MOC ’17 verder op. In de 62e minuut leidde een door Ali opgezette combinatie met Darif en David tot een overtreding van MOC ’17 in het strafschopgebied, waarna de scheidsrechter geen andere keuze restte dan een strafschop te geven. De strafschop werd onberispelijk door Rick Santbergen ingeschoten en hij liet de uitstekende keeper kansloos: 0-2. Het laatste kwartier volgden nog enkele kansen, maar was de wedstrijd gespeeld. MOC ’17 voelde geen behoefte om het tempo op te voeren en zo kon RBC de wedstrijd rustig uitspelen. Een meer dan verdiende 0-2 overwinning was het resultaat.

Ook deze wedstrijd bleek dus helaas niet de gewenste grote test voor RBC U15 te zijn. Deze test krijgt het team aanstaande woensdag wel als ze tegen NAC C1, de nummer 2 van de 1e divisie B, spelen. Een mooie uitdaging voor de spelers van trainer Danny Mathijssen, waarbij ze zeker kans op een mooi resultaat hebben als ze met de juiste inzet en motivatie het veld opstappen.