RBC U15 zoekt weerstand

01-10-2014

Etten-Leur, 1 oktober 2014. Het verzoek van RBC aan de KNVB om een hogere indeling voor RBC U15 mocht niet baten. De voetbalbond hield vast aan de 3e divisie. Wekelijks loochenstraft de ploeg van trainer Danny Matthijssen deze beslissing en staat bovenaan met 12 uit 4. Om die reden is RBC op zoek naar sterke tegenstanders om de jongens 'zwaardere' wedstrijden te laten spelen. Gisteravond kwam U15 uit tegen Internos B1, een team dat bij RBC U17 in de Hoofdklasse speelt en waarvan de spelers twee jaar ouder zijn dan onze jongens. Desondanks won RBC met 3-4. Een wedstrijdverslag van Hans van der Velden:

Dinsdag 30-09-2014 mochten we de wedstrijd tegen Internos B1 spelen. Gelukkig had trainer Danny de wedstrijd ruim van te voren gepland en met het nodige kunst en vliegwerk kon iedereen (helaas zonder Bodie, die was ziek) toch op tijd verzamelen in Etten-Leur. Vrijwel alle ouders moesten de hele trukendoos opentrekken om de jongens op tijd te voorzien van eten en drinken en op tijd aanwezig te zijn. Maar dit alles werd ruimschoots beloond. We wilden tegenstand, en dat kregen we !!

Zowel Internos als RBC kwamen fanatiek uit de startblokken en het werd een wedstrijd waarin heel hard gewerkt moest worden met bijbehorend goed voetbal.
Duels werden door beide partijen vol aangegaan, echter voetballend was RBC wel de bovenliggende partij. Ons middenveld won veel duels en bleven voetballende oplossingen zoeken (en vinden)  De 1e kansen waren dan ook voor RBC.  Aaron Dekkers kreeg een hele grote kans op de 0-1, maar de bal ging helaas voorlangs. Internos was alleen gevaarlijk bij corners en vrije trappen, maar ze waren niet bij machte om door onze onverzettelijke verdediging heen te komen. Zo kon Jan(tje) zich eindelijk lekker uitleven in de duels. Bij de 1e goede aanval van Internos scoorde de ploeg tegen de verhouding in de 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Na rust was RBC nog meer de bovenliggende partij dan in de 1e helft. Er werden vele kansen gecreëerd en de 1-1 kon dan ook niet uitblijven. Een slecht genomen vrije trap van Feiko werd nog slechter verwerkt door de keeper en de stand was gelijk. Bij de aftrap van Internos stonden gewoon 5 RBC jongens op de middellijn klaar om onmiddellijk druk te zetten. Dat typeerde het spelbeeld, 100% gedrevenheid bij alle RBC spelers, volle druk op de verdediging van Internos, alle duels op het middenveld werden met volle overtuiging aangegaan, en de meeste duels werden dan ook gewonnen, en onze gehele verdediging stond als een huis, er was gewoon geen doorkomen aan. Na ruim 10 minuten in de 2e helft stuurde Feiko David diep en deze omspeelde de keeper en bezorgde RBC de meer dan verdiende voorsprong. Helaas duurde het niet heel lang voordat Internos ietwat fortuinlijk de 2-2 scoorde. Echter niet getreurd, onze jongens waren op oorlogspad en de overwinning moest er gewoon komen. Een schitterende diepe bal van Ali werd door Feiko vakkundig langs de keeper gespeeld en we stonden weer voor. Niet heel veel later wéér een steekbal, nu van Sietse en David promoveerde deze steekbal met een weergaloze lob over de keeper tot doelpunt … 2-4. Internos bleef strijden om nog iets te forceren, maar verder dan 1 onhoudbaar afstandschot kwamen ze niet en de 3-4 overwinning was in de pocket !! Dit was een enorm goede teamprestatie waarin bleek dat de jongens van U15 állemaal keihard voor elkaar willen werken zonder ook maar enige wanklank. Het was een teamprestatie van formaat !!

Zaterdag tegen de ‘medekoploper’ MOC ’17. Met deze beleving maken we een goede kans in Bergen op Zoom.