RBC U12 mazzelt in Dinteloord

27-09-2014

Dinteloord, 27 september 2014. Opnieuw een overwinning voor RBC U12. Deze keer werd SJO Prinsenland D1, weliswaar geflatteerd, met 0-2 verslagen. Daarmee boekte het team van trainer Martin van der Helm en teammanager Henri van der Stelt inmiddels wel de derde zege op rij en gaat samen met Kapelle D1 en METO D1 fier aan kop in de 2e klasse D22. Het wedstrijdverslag:

In de openingsfase was het vooral het middenveld waarop het spel zich bezig hield, en viel er aanvallend van beide kanten niet veel te melden, het was dan ook pas in de 22e minuut, waarin er van onze kant een serieuze aanval tot stand kwam, echter het schot van Redouan ging net naast. In de minuut die er op volgde was er een aanval via onze rechterkant, met als gevolg een mooie combinatie tussen Dominique en Senne en weer Dominique, helaas leverde het geen rendement op. In de 26e minuut was er een hele grote kans voor Prinsenland, want het was Redouan, die de bal nog net bij de tweede paal kon wegtikken, zodoende werd er een ruststand bereikt van 0-0.

De beginfase van de tweede helft begon goed, maar zwakte snel af, hierdoor kreeg Prinsenland vele kansen en verdiende dan ook om op voorsprong te komen, echter gebeurde dat niet, en roept dat vaak onheil over zich af. Voor ons duurde het tot de 45e minuut voordat we weer eens tot een fatsoenlijke aanval overgingen, uit een vrije trap van Marciano, die in de richting van het 16 meter gebied ging, kwam de bal terug, en voor de voeten van Hafid, deze haalde hard uit, maar kwam recht in de handen van de keeper terecht. Ook daarna was het weer Prinsenland dat aandrong, en kreeg het diverse kansen, echter stonden paal/lat en een enkele redding op de lijn een doelpunt in de weg. Maar zoals we al zeiden, als het aan de ene kant dan niet gebeurt, valt hij vaak wel aan de andere kant en zo geschiedde het ook. Met nog 10 minuten te spelen op de klok, was er een snelle omschakeling met een counter als gevolg, de bal kwam uiteindelijk bij Senne terecht, en die wist er wel raad mee, want zijn geplaatste schot viel precies bij de tweede paal binnen, waardoor de stand op 0-1 kwam. Hierdoor kregen we weer iets meer grip op de wedstrijd, maar bleef Prinsenland gevaarlijk en had gewoon niet het geluk dat de bal erin ging. Met nog 3 minuten te spelen, was er een aanval door het midden, het was Hafid, die de bal terug speelde op Mo, maar helaas ging zijn schot net naast. Ondertussen was de blessuretijd al ingegaan, en was het vooral billenknijpen bij elke kans en mogelijkheid, die Prinsenland kreeg. Nog één keer werden de mouwen opgestroopt, en was het Hafid, die de bal zelf kwam ophalen op het middenveld, deze nam de bal mee in de richting van het 16 meter gebied, speelde zijn man uit, en haalde genadeloos uit, tot groot genoegen van iedereen, die RBC gezind was, ging de bal hard langs de keeper in het doel, en kwam hierdoor de stand op 0-2. Hierdoor was de wedstrijd gespeeld en kort erna floot de scheidsrechter dan ook af. Maar ondanks de winst, die eigenlijk niet verdiend was, blijft er nog veel werk aan de winkel,
maar goed de drie punten zaten toch maar weer mooi in de pocket.

Volgende week is onze tegenstander METO, die net als ons mede bovenaan staat.