Eindelijk weer winst op HSC '28

28-09-2014

Heerle, 28 september 2014. Met een 0-3 overwinning heeft RBC een eind gemaakt aan de negatieve reeks tegen HSC '28. Op 10 juli 2010, tijdens de voorbereiding op het laatste seizoen voor het faillissement, waren de Roosendalers nog met 0-16 te sterk voor HSC '28. Een ontketende Sjoerd Ars scoorde toen vijf goals. Maar na de heroprichting werd slechts twee keer gelijk gespeeld en een keer verloren (op het Dorpentoernooi en in de districtsbeker).

Vandaag stonden beide ploegen op Sportpark Harella voor het eerst in de competitie tegenover elkaar. Na de thuisnederlaag van vorige week waren de mannen van trainer-coach Erwin van der Woerdt er enorm op gebrand een goed resultaat neer te zetten. En dat gebeurde ook. RBC pakte vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter De Jong het initiatief en gaf dat niet meer uit handen. Toch duurde het nog tot de 44e minuut voordat RBC de verdiende leiding nam. Mike Alderson schoot de bevrijdende 0-1 achter de Herelse doelman.

Na rust werd RBC steeds gevaarlijker. In de 62e minuut trapte Mike Alderson zijn tweede binnen, op aangeven van Mo el Moussaoui. Ondank een rode kaart voor de ingevallen Redouan el Allaoui, wegens natrappen nadat een speler van HSC '28 een overtreding op hem had begaan, behield RBC het betere van het spel. Ruim tien minuten voor het eindsignaal dacht Mike Alderson dat hij RBC op een 0-3 voorsprong had gezet, maar terwijl RBC al op eigen helft stond opgesteld, werd de treffer op aangeven van de Herelse assistent-scheidsrechter alsnog afgekeurd. Remko van der Kruyssen schoot vijf minuten later de bal alsnog onberispelijk tegen de touwen, waardoor er toch een 0-3 eindstand op het wedstrijdformulier kwam. Spelers en staf waren na afloop zeer tevreden. Trainer-coach Van der Woerdt: "We zijn allemaal hartstikke blij met dit resultaat. Het was een echte teamprestatie vandaag."

Door de overwinning klimt RBC een plaats op de ranglijst en staat nu zesde. Koploper Steenbergen won vandaag met 0-1 bij METO en behoudt daardoor een voorsprong van vijf punten. Volgende week ontvangt RBC in het Herstaco Stadion de nummer 12, WVV '67 uit Woensdrecht. Foto: Arthur Verbraak.

HSC '28 - RBC 0-3 (0-1)

Opstelling: Thierry Aarts; Gino Pieter, Danny Mathijssen, Roy van Oeveren, Nicky Vromans; Remko van der Kruyssen, Lars de Voogd, Skender Memisi (Redouan el Allaoui); Mike Alderson (Jagjah Memisi), Mo Boulahyan (Andrej Numanovic) en Mo el Moussaoui.

Scoreverloop: 44. Mike Alderson 0-1, 62. Mike Alderson 0-2, 83. Remko van der Kruyssen 0-3.

Scheidsrechter: J. de Jong.