Wedstrijdverslag MOC '17 D2 - RBC U12

17-09-2014

Roosendaal, 17 september 2014. RBC U12 won gisteravond de eerste competitiewedstrijd. In Bergen op Zoom was het met 1-7 te sterk voor MOC '17 D2. Lees hier het wedstrijdverslag:

Nadat onze eerste competitiewedstrijd van zaterdag naar dinsdagavond was verplaatst, was het dan eindelijk zover en konden we aan het serieuze werk beginnen.

Gelijk al vanaf het begin waren er wat kleine kansjes te noteren, waarin wij het betere van het spel hadden, toch duurde het tot de 17e minuut, voordat we de eerste grotere kans konden noteren, het was Hafid die hard inschoot, maar helaas recht in de handen van de keeper.
Één minuut later was er de eerste grote kans aan de zijde van MOC'17 te noteren, maar het was puik keeperswerk van Dave, die hiermee een doelpunt voorkwam.
In de 19e minuut was er nog een kans voor Dominique, die we vanaf nu Do gaan noemen, maar meer als kansjes waren er niet.
In de 25e minuut kwam onze eerste wissel wat heel goed uit pakte, Marouan ging er uit en Ryan kwam erin, hierdoor kwam er vanaf het middelveld meer druk, en daaruit kwam dan ook een corner, het was Hafid achter de bal die de bal strak op de inlopende Senne gaf, deze aarzelde niet en nam de bal direct op de slof en zag de bal in de verre hoek verdwijnen, 0-1.

Hierdoor kregen we vleugels en kwam het betere van het spel er ook echt uit, in de voorlaatste minuut was er een snelle counter van onze zijde, het was wederom Senne, die in de loop aangespeeld werd en kruislings inschoot en de 0-2 noteerde.

Na de hervatting gingen we verder met waar we gebleven waren en het was dan ook al in de 32e minuut dat we de 0-3 konden noteren, ditmaal was er een schot van Mo, maar zijn schot werd geblokt, echter de terug springende bal kwam voor de voeten van Ryan, die hard inschoot.
Maar ook MOC'17 liet zich weer even zien en was het aan Chakir te danken, dat de nul bleef staan, want een hoog schot dat over Dave ging, kwam bij de 2e paal terecht, maar Chakir kopte de bal nog net op tijd weg.
In de 37e minuut was onze tweede wissel, en ging Chakir eruit en kwam Stan in het veld.
Nog geen minuut later was het al 0-4, door middel van een steekpass op Hafid kwam deze alleen voor de keeper terecht, en dacht iedereen dat de bal net iets te hard ingespeeld werd, maar Hafid kon er nog net zijn punt van de schoen tegen krijgen, waardoor de bal net genoeg van richting veranderde en in het doel rolde.
Zo bleven we maar doorgaan en na 42 minuten was het 0-5, ditmaal was het Do met een prachtige aanname, die direct draaide en raak binnenschoot.
Toch kon MOC'17 nog iets terug doen, doordat er vanaf de kant gecoacht werd voor het stappen bij buitenspel, iets wat niet goed uitpakte en daardoor kon de spits alleen op Dave aflopen, en de stand op 1-5 brengen.
In de 49e minuut ging Mo eruit en kwam Marouan er weer in, wat niet onverdienstelijk bleek te zijn, want het was eerst nog Senne met een super spurt langs de lijn, die drie man passeerde en daarna een scherpe, harde voorzet gaf op Hafid, deze schoot met een beetje geluk door de benen van de keeper waardoor het 1-6 werd.
Twee minuten voor het einde was het dan nog de beurt voor Marouan om er 1-7 van te maken, en weer vanuit een counter was het hij, die goed afrondde.

Door deze zeer verdienstelijke overwinning staan we tweede op de ranglijst, maar is de weg naar het kampioenschap nog lang, maar zitten de eerste drie punten in de zak.