Geplaatst voor 2e ronde districtsbeker

16-09-2014

Roosendaal, 16 september 2014. In een ouderwets fel verlicht Herstaco Stadion (zie foto) heeft RBC zich vanavond moeiteloos geplaatst voor de tweede ronde van de districtsbeker. In de laatste poulewedstrijd versloegen de oranjewitten Lewedorpse Boys met 6-2.

Hoewel RBC aan een gelijkspel voldoende had om kwalificatie voor de volgende ronde af te dwingen, had trainer-coach Erwin van der Woerdt vooraf al aangegeven dat er niet op een gelijkspel zou worden gegokt. Vanaf het begin vol gas was het devies. En zo geschiedde. Binnen het kwartier brak Andrej Numanovic de wedstrijd open met twee goals. Na een tegentreffer van Lewedorpse Boys leek het nog even spannend te kunnen gaan worden, maar RBC zette nog voor rust orde op zaken. In eerste instantie werd een voorzet van Anouar el Khassim door een verdediger van Lewedorpse Boys binnen gelopen, daarna wist El Khassim zelf nog een keer het net te vinden. Ruststand: 4-1.

In het eerste half uur van de tweede helft wist RBC, ondanks vele mogelijkheden, het net niet te vinden. Daarna bracht Lewedorpse Boys de achterstand verrassend terug tot 4-2. Het slotakkoord was echter weer voor RBC. Eerst zette de ingevallen Jaghja Memisi RBC op een 5-2 voorsprong. Vlak voor het einde was een andere invaller, Zakaria Benslimane, succesvol. Met een schitterende vrije trap bracht hij de eindstand op 6-2 (zie foto).

In de tweede ronde stuit RBC nu op 4e klasser Koewacht. Op zondag 19 oktober ontvangt RBC de Zeeuwsvlamingen in het Herstaco Stadion. (foto's: Royal Firm RBC en Arthur Verbraak).

RBC - Lewedorpse Boys 6-2 (4-1)

Scoreverloop: 1-0 Andrej Numanovic, 2-0 Andrej Numanovic, 2-1 Marcel Rooze, 3-1 e.d. teg., 4-1 Anouar el Khassim, 4-2 Robin Huijskens, 5-2 Jaghja Memisi, 6-2 Zakaria Benslimane.

Opstelling: Arthur van den Broek; Skender Memisi, Gino Pieter, Roy van Oeveren, Nicky Vromans (Zakaria Benslimane); Remko van der Kruyssen, Mo el Moussaoui (Redouan el Allaoui), Lars de Voogd; Anouar el Khassim, Andrej Numanovic en Mike Alderson (Jaghja Memisi).

Scheidsrechter: J.A.G. Kense