RBC maakt het zichzelf onnodig moeilijk

24-08-2014

Heinkenszand, 24 augustus 2014. RBC won vandaag het eerste bekertreffen. De oranjewitten waren met 4-5 te sterk voor Luctor '88, maar maakten het zich onnodig moeilijk. RBC was veel sterker dan de Zeeuwen, maar keek toch vier keer tegen een achterstand aan. Uiteindelijk ging de winst verdiend mee naar Roosendaal.

De ploeg van Erwin van der Woerdt stond bij rust met 2-1 achter. Luctor '88 kon in de eerste helft slechts scoren door twee ongelukkige momenten van keeper Arthur van den Broek. Tussendoor scoorde Mo el Moussaoui uit een vrije trap voor RBC.

Diezelfde El Moussaoui bracht RBC na rust met een mooie solo weer op gelijke hoogte: 2-2. Nadat Luctor '88 wederom door een fout achterin op voorsprong was gekomen, schoot El Moussaoui zijn derde gelijkmaker achter de Zeeuwse goalie: 3-3. Ook na deze gelijkmaker zat iedereen te wachten op een Roosendaalse voorsprong, maar wederom gebeurde dat niet. Luctor '88 kwam, nu door een foutieve terugspeelbal van de trefzekere El Moussaoui, op 4-3. De druk van RBC werd de Zeeuwen uiteindelijk toch te veel. In de laatste minuten van de partij werd eerst een voorzet door een Luctor-speler in eigen doel getikt, waarna Anouar el Khassim RBC vlak voor het eindsignaal voor de eerste keer deze middag op voorsprong zette: 4-5 (zie foto).

Door de overwinning gaat RBC nu samen met Lewedorpse Boys aan kop in groep 2 09. Zij versloegen gisteren SPS met 6-0. Aanstaande dinsdag staat de tweede poulewedstrijd op het programma. RBC ontvangt dan SPS. Aanvang van de wedstrijd in het Herstaco Stadion is 20.00 uur.