RBC niet in finale Dorpentoernooi

14-08-2014

 

Wouw, 14 augustus 2014. Net als vorig seizoen is het RBC opnieuw niet gelukt om de finale van het Dorpentoernooi te bereiken. Door een 2-1 overwinning op NSV en een 1-0 nederlaag tegen HSC '28 eindigde RBC op een gedeelde tweede plaats in de poule.

NSV en HSC '28 zijn twee ploegen die RBC straks in de competitie ook tegen gaat komen. Daarom waren de wedstrijden voor trainer-coach Erwin van der Woerdt een prima graadmeter om te kijken waar zijn ploeg op dit moment staat. Na de prima wedstrijden tegen de hoger spelende ploegen Kloetinge 2, Klundert, De Fendert en DHV, liep het vanavond echter niet zo als vooraf werd gehoopt.

De eerste wedstrijd tegen NSV werd nog wel gewonnen. Nadat RBC een 2-0 voorsprong had genomen, door goals van Lars de Voogd en Mike Alderson, werd het uiteindelijk nog 2-1. De wedstrijd tegen HSC '28 liep nog stroever. Voetballend was RBC niet opgewassen tegen het keiharde spel van de Herelse ploeg. Door een counter verloor RBC uiteindelijk met 1-0. De nieuwe oranjewitten weten nu in ieder geval dat ze zich beter moeten gaan wapenen tegen het fysieke spel wat in de 4e klasse op de mat wordt gelegd.

Doordat NSV weer met 2-1 van HSC '28 won, eindigden alle drie de ploegen op 3 punten met een doelsaldo van 0. Omdat het toernooi reglement hierin niet voorzag, besliste de organisatie dat NSV nummer 1 werd op basis van de drie gescoorde goals. RBC en HSC '28 gaan zondag om 12.45 uur strafschoppen nemen om te bepalen wie zich gaat mengen in de strijd om de derde en vierde plaats. Als RBC de strafschoppen serie wint, speelt het om 13.00 uur tegen FC Moerstraten. Verliest RBC de strafschoppen, dan speelt het om de vijfde en zesde plaats tegen Rimboe. Plaats van handeling is wederom Sportpark De Doelen in Wouw.