RBC wint eerte oefenduel tegen Kloetinge 2: 1-0

06-08-2014

RBC heeft gisteravond zijn eerte oefenduel tegen het tweede elftal van Kloetinge met 1-0 gewonnen.
In een goede wedstrijd, die toch weer bezocht werd door zo'n 150 toeschouwers, liet RBC zien dat het ten op zichte van het vorige seizoen een behoorlijke metamorfose heeft ondergaan. Zowel aanvallend als verdedigend stond RBC zijn mannetje tegen deze tegenstander ( res.Hoofdklasse A).

Met soms hele goede aanvallen creerde de ploeg van Erwin van der Woerdt behoorlijk wat kansen wat enkele minuten voor de rust resulteerde in een doelpunt gemaakt door Mo Boulahyan. Ook de verdediging stond.  Met Danny Mathijssen als rots in de branding en naast zich Gino Pieter.
Natuurlijk wordt er zo'n oefenpot veel gewisseld en naar mate de wedstrijd vorderde kreeg ook Kloetinge meer kansen. Maar de doelmannen Arthur van de Broek en Thierry Aarts waren op hun post om de inzetten van de aanvallers van Kloetinge te keren. RBC kreeg nog wel kansen om de score naar een hoger niveau te tillen maar de precisie ontbrak. Kortom een leerzame pot voetbal waar Erwin van de Woerdt mee verder kan. Overigen was het elftal nog niet compeet. Anouar en Hamsa El Khassim , Redouan El Allaoui en Jaghja Memisi ontbraken nog. Aanstaande zaterdag een Toernooi in Klundert, de week daarna het Dorpentoernooi en de bekerwedstrijden.