RBC revancheert zich op OMC

28-04-2013

(Bron: RBCfans.nl)

RBC heeft het behaalde kampioenschap extra cachet gegeven door de wedstrijd tegen runner-up OMC met 2-1 te winnen. De bezoekers namen met een benutte strafschop de leiding, maar in de tweede helft bogen de oranje-witten de achterstand om dankzij doelpunten van Wiebe de Kok en Ivo Vergouwen.

OMC was de enige ploeg die RBC dit seizoen in competitieverband wist te verslaan. In Dordrecht werd het liefst 4-1. RBC aasde op revanche, maar aangezien er feitelijk niets meer op het spel stond was het afwachten hoe de ploeg van Erwin van der Woerdt voor de dag zou komen. Tegenstander OMC zou bij een goed resultaat juist directe promotie kunnen afdwingen en had een behoorlijke schare supporters meegenomen. Dat zorgde voor een unieke sfeer op vijfdeklasseniveau met twee supportersgroepen die tegen elkaar opzongen.

RBC miste een hoop spelers, waardoor de trainer zichzelf in de startopstelling opnam. Van der Woerdt vormde samen met Dennis Voermans het centrale verdedigingsduo. David van Kiel schoof daardoor op naar de linksbackpositie, waar hij de plaats van de geblesseerde Jesse Verbraak innam.

Al snel ontstond een gelijkopgaande strijd met kansjes aan beide kanten. Het was duidelijk dat OMC niet voor niets tweede staat in het klassement en dat zorgde voor een leuk, open duel. Waar RBC dit seizoen vaak verreweg het meeste balbezit had en door een verdedigingsmuur moest zien te breken, daar was dat vandaag niet het geval. Na verloop van tijd hadden de bezoekers het beste van het spel, al werden er weinig honderd procent kansen gecreëerd. Doelman Arthur van den Broek keepte wederom erg attent en wist gevaarlijke situaties al in een vroeg stadium te verijdelen.

Vlak voor rust kreeg OMC een strafschop, die feilloos werd benut. Met de 0-1 stand was promotie voor OMC een feit en het enthousiasme was groot aan de kant van de Dordtenaren. Na de pauze wilden zij zo snel mogelijk de klus klaren en RBC werd direct onder druk gezet. De thuisploeg bleef echter overeind en wist zich te herpakken. Vooral uit vrije trappen en hoekschoppen wist RBC voor gevaar te zorgen. Het was dan ook uit zo’n standaardsituatie dat De Kok de gelijkmaker tegen de touwen kopte.

Even later kwam RBC zelfs op voorsprong. Invaller Arman Grigorian nam de bal knap mee, maar werd vervolgens onreglementair gestuit in het strafschopgebied. Nadat de scheidsrechter, bij het ontbreken van een strafschopstip, de elf meter had afgemeten, mocht Vergouwen aanleggen voor de 2-1. RBC’s aanvoerder faalde niet. Kort daarna leek Redouane el Allaoui op weg naar de 3-1, maar hij vond de OMC-keeper op zijn weg.

RBC eindigde de wedstrijd nog met tien man, omdat uitgerekend trainer Van der Woerdt met twee gele kaarten kon vertrekken. De eerste kreeg hij voor het (licht) vasthouden van een tegenstander, de tweede was uiterst dubieus. Terwijl de arbiter doelman Van den Broek maande tempo te maken, verzocht Van der Woerdt zijn keeper juist de tijd te nemen. Het kwam hem op een tweede geel en dus rood te staan. OMC zette vervolgens nog even aan, maar RBC hield stand.

Zo wist RBC de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in winst om te zetten en de eerdere nederlaag recht te zetten, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat een gelijkspel de krachtsverhoudingen meer recht had gedaan. Dat onderstreept nog maar eens de knappe prestatie van RBC om het gehele seizoen geen punten te morsen tegen de kleintjes. Volgende week wordt het seizoen afgesloten met een uitwedstrijd tegen Val Aan. OMC kan alsnog promotie binnenhalen tegen SC Welberg.

RBC-OMC 2-1 (0-1)
0-1
1-1 Wiebe de Kok
2-1 Ivo Vergouwen (strafschop)

Opstelling RBC
Arthur van den Broek; Nicky Maas, Dennis Voermans, Erwin van der Woerdt, David van Kiel; Ivo Vergouwen, Mark van der Wegen, Edgar Wong; Zakaria ben Slimane (Arman Grigorian), Wiebe de Kok en Redouane el Allaoui.