RBC met goed gevoel zomerstop in

15-06-2014

 

Roosendaal, 15 juni 2014. RBC gaat met een goed gevoel de zomerstop in. De vernieuwde selectie van trainer-coach Erwin van der Woerdt versloeg het Engelse Birmingham Regional FC met 4-1.

Vooraf was onbekend hoe de kracht van het Engelse gelegenheidsteam ingeschat moest worden. Het team was samengesteld uit semi-profs en amateurs van clubs uit de West-Midlands, de regio rondom Birmingham. Afgelopen vrijdag hadden de Engelsen 3e klasser Kogelvangers nog met 1-3 verslagen. Ook vandaag openden de Engelsen sterk, maar het openingsoffensief werd door RBC na een kwartier reeds tot staan gebracht. Tot aan de rust was RBC de baas en drukte dat ook uit in goals. Anouar el Khassim maakte ze allebei. De eerste uit een penalty na een overtreding op Mo el Moussaoui en de tweede op aangeven van Mo Boulahyan: 2-0.

In de tweede helft ging het spel wat meer gelijk op. Toch liep RBC eerst nog uit tot 3-0 door een doelpunt van Mo el Moussaoui, voordat de Brummies iets terug konden doen. Jaghja Memisi bracht uiteindelijk de eindstand nog op 4-1.

Trainer-coach Van der Woerdt zag de afgelopen weken zijn nieuwe spelers en de zes spelers uit de huidige selectie langzaamaan naar elkaar toegroeien en steeds betere resultaten neerzetten in de oefenwedstrijden tegen DVVC, Virtus, Voorwaarts en de tegenstander van vandaag. Spelers en technische staf gaan nu eerst op vakantie om zich op te laden voor het nieuwe seizoen. De voorbereiding daarop start op zondag 27 juli. Van der Woerdt heeft dan een maand de tijd om het team klaar te stomen voordat de eerste bekerwedstrijden gespeeld gaan worden.