Nederlaag tegen Virtus

22-05-2014

Roosendaal, 22 mei 2014. RBC heeft de oefenwedstrijd tegen 3e klasser Virtus met 1-3 verloren.

Nog voor de zomerstop is trainer-coach Erwin van der Woerdt al druk bezig met de voorbereiding op volgend seizoen. Vanavond stonden er maar liefst zes spelers in de basis die dit seizoen voor een andere club uitkwamen. Het betrof vier spelers die volgend seizoen zeker bij RBC komen spelen: Lars de Voogd, Mo el Moussaoui, Mo Boulahyan en Remko van der Kruyssen. De twee testspelers waren wederom Mike Schalk en Skender Memisi. Later bracht Van der Woerdt ook nog doelman Thierry Aarts, Nicky Vromans en testspeler Nordin Benjilali binnen de lijnen.

Virtus begon sterk aan de wedstrijd en kwam na tien minuten op een 0-1 voorsprong. Daarna begonnen de mannen in de RBC-shirts elkaar beter te vinden en dat resulteerde in een meer gelijkwaardige strijd. In de tweede helft zette RBC de Zevenbergse formatie vast op eigen helft. Dat resulteerde na een klein kwartier in de gelijkmaker door nieuweling Remko van der Kruyssen. RBC ging daarna voor de overwinning en gaf vol gas, maar er werd geen enkele kans benut. Tien minuten voor het einde counterde Virtus naar de 1-2 en in het slotakkoord werd het zelfs nog 1-3. Van der Woerdt sprak na afloop van een nuttige oefenpartij: "Dit was dus echt geen potje zomeravondvoetbal, maar een serieuze wedstrijd met een enorm tempo erin."

Aanstaande dinsdag speelt RBC een oefenwedstrijd tegen 4e klasser Voorwaarts uit Rotterdam, de club waar Mo El Moussaoui en Mo Boulahyan vandaan komen. De wedstrijd in het Herstaco Stadion begint om 20.30 uur.