Peter Schouw overleden

08-05-2014

 

Roosendaal, 8 mei 2014. Vandaag werden wij opgeschrikt door het overlijden van oud RBC-speler Peter Schouw op slechts 61-jarige leeftijd. Aanstaande dinsdag zou hij 62 jaar geworden zijn.

Peter Schouw speelde in de jaren 70 voor RBC en behaalde in die periode diverse kampioenschappen. Zo maakte hij onder meer deel uit van de RBC-selectie die in 1973 het kampioenschap van Nederland bij de zondagamateurs veroverde.

Op de foto zien we Peter Schouw met nummer 14 in actie tegen PSV op 24 november 1974. RBC speelde op De Luiten voor de KNVB-beker tegen de latere landskampioen en verloor met 0-4. Schouw probeert tevergeefs te verhinderen dat Ralf Edström op het RBC-doel kan koppen. Het werd echter geen doelpunt.

RBC is altijd een groot deel van zijn leven geweest en zijn trots, in goede en slechte tijden. En hij was blij met de wederopstanding van de club. Een paar weken geleden was Schouw nog in het Herstaco Stadion om zijn kleinzoon aan te moedigen bij een selectietraining van RBC. Gelukkig heeft hij nog meegekregen dat zijn kleinzoon tot de RBC voetbalopleiding is toegelaten en volgend seizoen in het oranje wit zal spelen.

De crematie van Peter Schouw is aanstaande dinsdag 13 mei, op de dag van zijn verjaardag.

RBC wenst de familie heel veel sterkte toe in de komende moeilijke periode.