Strijdend afscheid van eigen publiek

04-05-2014

Roosendaal, 4 mei 2014. Vijftien spelers van de huidige selectie namen vandaag afscheid van het eigen publiek. Eric Lankers, Ivo Vergouwen, David van Kiel, Dennis Voermans, Nicky Maas, Jesse Verbraak, Nick Smit, Edgar Wong-Lun-Hing, Wiebe de Kok, Mark van der Wegen (de mannen van de doorstart), Nicky Duyvelaar, Mike Magielse, Maarten Hack, Ruben Busé en Glenn van Meer waren vandaag voor het laatst in het Herstaco Stadion te bewonderen. In een voor de 4e klasse schitterende ambiance met honderden supporters, namen ze voor eigen publiek afscheid met een 2-1 overwinning op kampioen Bavel.

De ploeg van trainer-coach Erwin van der Woerdt wilde de RBC-supporters een waardige afsluiting van het toch enigszins teleurstellende seizoen geven. Daarvoor had het echter geen gemakkelijke tegenstander, want kampioen Bavel kwam immers op bezoek. Maar tegen deze ploeg had RBC ook nog wel iets goed te maken, want de uitwedstrijd ging met maar liefst 6-1 verloren.

Nadat voorzitter Jos Hermsen de aanvoerder van Bavel had gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap, nam RBC vanaf het beginsignaal het initiatief. Maar na een kwartier kreeg de ploeg een enorme domper te verwerken. Aanvoerder Eric Lankers moest namelijk wederom met een vernoedelijk zware knieblessure het veld verlaten. Na dit intermezzo had Bavel het betere van het spel, maar tot echte kansen leidde dit niet. De ruststand was dan ook 0-0.

Het wachten op goals duurde tot een kwartier in de tweede helft. RBC nam de leiding door Nicky Maas. Lang kon niet van de voorsprong worden genoten, want vier minuten later schoot Nick Burgers Bavel weer op gelijke hoogte: 1-1. Maar de oranjewitten lieten zich daardoor niet uit het veld slaan, want vier minuten na de gelijkmaker bracht Nick Smit RBC weer op voorsprong. In het restant van de tweede helft ging Bavel wederom op jacht naar de gelijkmaker, maar de RBC-ers streden voor eigen publiek voor elke meter en gaven geen krimp.

Na het eindsignaal van scheidsrechter Smits bedankten de spelers de supporters, waarna voorzitter Jos Hermsen de vertrekkende spelers toesprak.

Ondanks de overwinning blijft RBC op de zevende plaats. Volgende week is de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. RBC gaat dan in Breda op bezoek bij het reeds gedegradeerde SAB. Bij winst kan RBC nog op de vijfde of zesde plaats eindigen, maar dan is het wel afhankelijk van de resultaten van WDS '19 (uit naar Wernhout) en Chaam (thuis tegen ADVENDO).